Hlavní obsah

Český hrdina Macháč: Doservíroval jsem to bravurně, liboval si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest es, ani jedno prohrané podání. Tomáš Macháč se v úvodním zápase skupiny Davis Cupu ve Valencii proti domácímu Bernabemu Zapatovi Mirallesovi opřel o svůj servis, který si nervózním soupeřem nenechal vzít a výhrou dvakrát 6:4 za 95 minut poslal Česko do vedení.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Vítězné gesto českého tenisty Tomáše Macháče.

Článek

Dvaadvacetiletý tenista potvrdil, že to z české strany nejsou jen plané řeči o postupu. V týmové soutěži si Macháč upravil bilanci dvouher na 5:1. „Jsem strašně rád, že když reprezentuju Českou republiku, tak se vždycky předvedu v dobrém světle,“ vykládal po utkání do mikrofonu České televize.

„Přijel jsem (do Valencie) trochu později, ale od začátku, co jsem nastoupil na dvorec, tak jsem chytl rytmus a hrál jsem výborně, v rozehrávkách, v tréninku,“ líčil Macháč, kterého se snažili Španělé trochu rozhodit, když poslali v den utkání rozehrávat zkušeného Roberta Bautistu Aguta. „Ale mezi Ramosem Viňolasem a Zapatou jsem předpokládal, že bude hrát Zapata. A do zápasu jsem šel se sebevědomím,“ prohlásil vítěz, který soupeře okamžitě připravil o servis a pak zkušeně zvládal těžké stavy v gamech, kdy byl na podání.

Foto: Eva Manez, Reuters

Tenista Tomáš Macháč získal pro český tým první bod v duelu Davis Cupu proti Španělsku.

Kapitán Jaroslav Navrátil udělal dobře, když na kurt vyslal právě Macháče, který už v Davis Cupu sešvihal Francouze Gasqueta, Brita Evanse, nebo Portugalce Sousu.

„Když jsem viděl, že soupeř je nervóznější, tak to ze mě spadlo. Se setem v zádech jsem na servisu předváděl skvělé gamy ,“ pochválil se Macháč.

Španělský kapitán David Ferrer sice nešetřil povzbuzováním, ale svého svěřence neprobral. Macháče nenalomila ani atmosféra v hale, která nebyla zcela zaplněná. „Diváci to ale vyburcují, není to jako na běžných turnajích.“ I s tímto problémem se ale česká dvojka poprala skvěle.

Teď je na Jiřím Lehečkovi, aby se pokusil Španěle dorazit v zápase jedniček s Alejandrem Davidovichem Fokinou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.