Hlavní obsah

Plíšková prosí fanoušky: Pokud je někdo z vás profík, uvítám vaše tipy

Praha

Česká tenistka Karolína Plíšková se chystá na netradiční klání. Příští týden se zúčastní virtuálního turnaje v Madridu, jehož výtěžek půjde na pomoc hráčům z nižších pater žebříčku, které ekonomicky zasáhlo přerušení sezony kvůli pandemii koronaviru. Světová trojka se na online soutěžení těší a vyzvala fanoušky, aby jí případně na práci s herním ovladačem poslali své tipy.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková se těší na virtuální turnaj

Článek

Virtuální verze prestižního antukového turnaje se na platformě PlayStation 4 zúčastní 16 mužů a 16 žen. Hrát budou videohru Tennis World Tour nejprve ve čtyřčlenných skupinách a nejlepší osmička z nich vyřazovacím způsobem. Organizátoři odtajňují jména účastníků postupně, Plíškovou dnes ohlásili společně s úřadující vítězkou US Open Biancou Andreescuovou z Kanady.

"Na svůj první virtuální tenisový turnaj se hrozně těším. Myslím, že to bude velká zábava nejen pro fanoušky, kteří nás uvidí soutěžit na úplně jiné platformě a předvádět z našich domovů úplně jiné dovednosti, ale myslím, že to bude velká legrace i pro nás - hráčky," uvedla na webu WTA Tour Plíšková.

"Líbí se mi i ten charitativní podtext akce a udělám maximum, abych ve hře Mutua Madrid Open Virtual Pro vydržela co nejdéle," řekla vítězka šestnácti turnajů WTA a přizvala na pomoc i své fanoušky. "Pokud je někdo z vás profík v PS4 tenisových videohrách, uvítám vaše trenérské tipy, než to začne!"

Dalšími účastnicemi turnaje, jenž se bude hrát od pondělí do čtvrtka, jsou například grandslamové šampionky Angelique Kerberová z Německa a Viktoria Azarenková z Běloruska. V mužském pavouku nebudou chybět bývalé světové jedničky Rafael Nadal ze Španělska a Brit Andy Murray či mladé hvězdy Karen Chačanov z Ruska a Němec Alexander Zverev. Zbývající dva muže a dvě ženy pořadatelé oznámí v závěru týdne před losem.

Tenisová sezona se kvůli pandemii koronaviru zastavila začátkem března. Mužský okruh ATP a ženská WTA Tour mají pauzu minimálně do poloviny července, mezi zrušenými turnaji bylo tedy i květnové Madrid Open.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori