Hlavní obsah

Plíšková rozdrtila ruskou jedničku a její tým slaví první triumf v Tipsport Elite Trophy

Praha
Aktualizováno

Černý tým Karolíny Plíškové vyhrál první klání čtyřdílné série charitativního tenisové akce Tipsport Elite Trophy. Vítězný bod získala kapitánka Plíšková výhrou 6:2, 6:1 nad Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou. Ve zbývajících zápasech porazila Markéta Vondroušová Barboru Krejčíkovou 6:4, 6:2, v závěrečné čtyřhře pak Krejčíková se Strýcovou přehrály pár Karolína Plíšková, Muchová 3:6, 6:3 a 10:5. Tým Karolíny Plíškové tak porazil celek Petry Kvitové v prvním ze čtyř turnajů 7:4. Druhý turnaj začíná 29. července na prostějovských kurtech.

Sestřih zápasu Karolína Plíšková - Jekatěrina AlexandrovováVideo: tenis,karolína Plíšková,Alexandrovová, O2 TV Sport

 
Článek

V plánu jsou dnes ještě dva zápasy, které dodají výsledku konečnou podobu, ale tým Plíškové už má jistý bod. Druhé kolo se uskuteční od 29. června do 1. července na antuce v Prostějově a pak se akce vrátí do Prahy. Na Štvanici se bude hrát 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července asi na tvrdém povrchu.

Sestřih zápasu Kristýna Plíšková - Linda FruhvirtováVideo: O2 TV Sport

V prvním utkání závěrečného dne zvládla Kristýna Plíšková utkání s nadějnou Lindu Fruhvirtovou a vyhrála 7:5, 6:4 "Linda hraje fakt dobře. Já zahrála game dobře, game slabší, takže tam malinko nervy byly, ale myslím, že jsem to zvládla dobře," řekla 69. hráčka žebříčku dvouhry WTA Kristýna Plíšková.

Pozápasový rozhovor Sestini Hlaváčkové s vítěznou Kristýnou PlíškovouVideo: O2 TV Sport

Karolína Plíšková prodloužila svoji neporazitelnost v exhibičních kláních po koronavirové pandemii na pět zápasů. Třikrát uspěla v turnaji LiveScore Cup a v Elite Trophy přidala druhou výhru; ani jednou neztratila set. Dnes porazila ruskou jedničku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:2, 6:1.

Pozápasový rozhovor Sestini Hlaváčkové s vítěznou Karolínou PlíškovouVideo: O2 TV Sport

"Je to neskutečný pocit," radovala se Plíšková. že zajistila svému týmu výhru. "Jsem ráda, že se to dohrálo. Jsem spokojená se svými výkony i s rolí kapitánky," řekla Plíšková po utkání s Alexandrovovou, které trvalo jen tři čtvrtě hodiny.

Ještě jsem po pauze neprohrála set, smála se Karolína Plíšková. Co práskla na kolegyně z týmu?Video: Sport.cz

V předposledním dnešním utkání uspěla Markéta Vondroušová v duelu proti dvojnásobné grandslamové šampionce ve čtyřhře Barboře Krejčíkové, kterou porazila po setech 6:4, 6:2. První sadu rozhodlo za stavu 5:4 pro 18. hráčku světu druhé prohrané podání brněnské rodačky v setu.

Sestřih zápasu Markéty Vondroušové s Barborou KrejčíkovouVideo: O2 TV Sport

Ve druhém setu  jako první svou soupeřku brejkla Krejčíková a vedla 2:1. To byl však také její poslední game, který v zápase získala. Na kurtu poté vládla finalistka French Open z loňského roku, která pěti vyhranými hrami v řadě rozhodla o zisku sedmého bodu pro černý tým Karolíny Plíškové.

Markéta Vondroušová se vítězstvím naladila na maturitu. Velkým strašákem je ekonomikaVideo: Sport.cz

Tým Petry KvitovéTým Karolíny Plíškové
Petra KvitováKarolína Plíšková
Barbora StrýcováKristýna Plíšková
Kateřina SiniakováMarkéta Vondroušová
Barbora KrejčíkováKarolína Muchová
Jekatěrina AlexandrovováTereza Martincová
Linda FruhvirtováNikola Bartůňková

Favoritky po boji vyhrály

Do závěrečné čtyřhry vstoupily lépe Karolíny Plíšková s Muchovou, když jim k výhře v první sadě stačilo jedno prolomené podání za stavu 5:3 a za 33 minut tak šly do vedení 1:0 na sety.

Čtyřhru vyhrály zkušené deblistky Strýcová s Krejčíkovou. Plíšková s Muchovou je ale dost potrápilyVideo: Sport.cz

Druhá sada se odvíjela velmi podobně, o jejím osudu opět rozhodl jediný brejk. Tentokrát si podání neudržely Plíšková s Muchovou a Strýcová s Krejčíkovou tak vyhrály set také 6:3 a o vítězkách tak musel rozhodnout závěrečný supertiebreak.

V něm měly více navrch favoritky, Strýcová s Krejčíkovou ho vyhrály 10:5 a vybojovaly tak čtvrtý bod pro růžový tým Petry Kvitové.

Pozápasový rozhovor Sestini Hlaváčkové s vítěznou Markétou VondroušovouVideo: O2 TV Sport

Poprvé po uvolnění opatření proti koronaviru se tenis v Česku hrál za podpory platících fanoušků. Na každý den se prodávalo 250 lístků.

Každý odehraný fiftýn byl oceněn 50 korunami od organizátora, které následně zdvojnásobila Nadace Tipsport. Vítězný tým obdrží po celé čtyřdílné sérii šek s částkou, kterou věnuje na charitativní využití podle vlastního uvážení.

Vyhlášení úvodního tenisového turnaje Tipsport Elite TrophyVideo: O2 TV Sport

Reklama

Související témata: