Hlavní obsah

Česko - Španělsko 1:1 Plíšková si v závěru zadělala na drama. Nakonec bitvu se Španělskem srovnala

Ostrava
Aktualizováno

Tři roky nepoznaly porážku, ale po vítězném hattricku podstupují už v 1. kole Fed Cupu v Ostravě těžkou bitvu se Španělskem, s nímž české tenistky hrají podle očekávání po prvním dnu 1:1. Týmová dvojka Barbora Strýcová překvapit nedokázala, když prohrála více než dvouhodinovou bitvu se světovou sedmičkou Garbiňe Muguruzaovou 0:6, 6:3, 1:6. Karolína Plíšková pak po vítězství nad Larou Arruabarrenaovou 6:4,7:5 utkání srovnala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

České tenistky hrají zatím po úvodních dvouhrách prvního kola Fed Cupu se Španělskem nerozhodně 1:1.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Světová trojka Plíšková ale měla se 70. hráčkou žebříčku WTA až nečekané starosti. Často zbytečně kazila na returnu, ale při svém servisu byla dlouho suverénní. A protože soupeřce na začátku obou setů prolomila podání, zdálo se, že si kráčí jasně k očekávané výhře.

První sadu ještě zvládla uhrát relativně v klidu 6:4. Jenže ve druhé sadě si poprvé sama prohrála podání, když při brejkbolu dala dvojchybu a soupeřce pak dokonce nabídla setbol. Finalistka posledního US Open ale naštěstí zápas rychle překlopila znovu na svojí stranu. Ztracený servis si vzala zpět a následně bekhendovým volejem proměnila čtvrtý mečbol.

Strýcová po kanáru favoritku trápila

Zkušená Strýcová nebyla proti loňské vítězce Roland Garros favoritkou a Španělka také od samého začátku na kurtu jasně kralovala. Útočnou hrou a zejména zabijáckým forhendem nedávala domácí hráčce vůbec šanci. Za půl hodiny také nadělila Strýcové kanára.

Jenže plzeňská bojovnice se po krátkém odchodu do šatny vrátila ve velkém stylu. Rázem byla Muguruzaové vyrovnanou soupeřkou a svoji typickou aktivní obrannou hrou jí pořádně zatápěla. Za stavu 3:2 jí dokonce poprvé prolomila servis. Náskok sice neudržela, ale záhy brejkla soupeřku znovu a sadu už dotáhla do vítězného konce.

Ve třetím setu však Strýcová i kvůli dvojchybě pustila Španělku do náskoku 3:1 a své brejkboly následně nevyužila. Muguruzaová se po uhájeném servisu uklidnila a české soupeřce už další šanci na zvrat nedala.

České tenistky Fed Cupu v posledních letech vládnou. Loni porazily ve finále Francii, završily tak vítězný hattrick a oslavily pátý triumf za uplynulých šest let. Se Španělkami se utkaly v 1. kole v roce 2014 a v Seville rozhodly o postupu až ve čtyřhře. Doma je zdolaly v roce 2009 v Brně.

Fed Cup, Světová skupina
1. kolo:
Česko - Španělsko 1:1 po 1. dnu
Strýcová - Muguruzaová 0:6, 6:3, 1:6
Kar. Plíšková - Arruabarrenaová 6:4, 7:5

Reklama

Související témata: