Hlavní obsah

Kerberová - Svitolinová 6:3, 6:1Plíškovou čeká ve finále Kerberová

Stanford

Tenistka Karolína Plíšková už zná svou finálovou soupeřku na turnaji ve Stanfordu. Češka nastoupí proti Němce Angelique Kerberové, která ve druhém semifinále porazila Elinu Svitolinovou z Ukrajiny 6:3, 6:1.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Německá tenistka Angelique Kerberová se raduje ze semifinálového vítězství na turnaji ve Stanfordu nad Ukrajinkou Svitolinovou.

Článek

Plíšková s Kerberovou si zopakují finálový souboj z červnového turnaje na trávě v Birminghamu, kde ve třech setech zvítězila německá tenistka a získala třetí letošní titul. Nasazená čtyřka Plíšková má v této sezoně na kontě jedno turnajové vítězství, ve finále je už popáté. Kerberovou porazila na začátku roku v Sydney.

Ve vzájemné bilanci je mírně lepší sedmadvacetiletá Němka, která vede 3:2 na zápasy. Stejně jako o čtyři roky mladší Plíšková se Kerberová vrátila ve Stanfordu na kurty po měsíční pauze, kterou si dopřála po Wimbledonu, a ukazuje se v dobré formě. Svitolinovou v semifinále vyřídila za 55 minut, předtím porazila Polku Agnieszku Radwaňskou.

"Po tomhle zápase bylo obtížné dát se do kupy, ale znovu jsem si na kurtu užívala každou chvíli. Jsem ráda, že se mi to zase povedlo. Snažila jsem se hrát agresivně a dobře se hýbat. Byla jsem připravená na každý míč," uvedla světová čtrnáctka, která hrála finále ve Stanfordu i loni, kdy podlehla Američance Sereně Williamsové.

Finálový zápas začne ve 23:00 SELČ.

Tenisový turnaj žen ve Stanfordu v USA (tvrdý povrch, dotace 731 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kerberová (5-Něm.) - Svitolinová (8-Ukr.) 6:3, 6:1.Karolína Plíšková (4-ČR) - Lepchenková (USA) 6:2, 7:5.

Reklama

Související témata: