Hlavní obsah

Po týdnu šílenství aspoň setík. Vondroušová větru a dešti neporučila, do Sevilly ale letí s lepším pocitem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři porážky při premiéře na Turnaji mistryň nejsou pro Markétu Vondroušovou vizitkou ke chlubení. Wimbledonská vítězka ale v posledním zápase skupiny proti šampionce US Open Coco Gauffové podala v Cancúnu zdaleka nejlepší výkon. Servírovala na vítězství, ale i přes třísetovou porážku 7:5, 6:7, 3:6 poletí na finále Billie Jean King Cupu do Sevilly s lepší náladou.

Foto: Henry Romero, Reuters

Česká tenistka Markéta Vondroušova na Turnaji mistryň.

Článek

„Obě jsme bojovaly s větrem a deštěm, podmínky byly hodně složité. Nehrála jsem pár týdnů, měla jsem problémy s loktem, ale tohle byl docela dobrý zápas,“ vyprávěla Vondroušová v anglické části tiskovky. „Celkově to byla moje nejlepší sezona, měla jsem hodně těžkou skupinu, a navíc všechny holky teď proti mně kvůli Wimbledonu chtějí hrát dobře.“

Třikrát přerušený duel s Gauffovou však oproti soubojům s Polkou Šwiatekovou a Tunisankou Džábirovou zvládla ‚Maky‘ nadstandardně. „Asi byl nejlepší, co jsem odehrála i při těch podmínkách, co tady byly. Cítila jsme se líp, předtím ty zápasy byly všelijaké. Podávala jsem na výhru, ale mám aspoň setík. Je dobrý nedělat si z toho hlavu. Na to, co se tu dělo s větrem a deštěm, tak jsme to zvládaly docela dobře,“ líčila Vondroušová.

Zatímco po příletu do Mexika byla rozčarovaná z podmínek a netušila, co od sebe může čekat, tentokrát působila optimisticky. Podle všeho se také těšila za českým týmem, který už se usadil v Seville.

„Asi člověk potřebuje nahrát pár zápasů. Já moc netrénovala a člověk je docela vyjukanej. Dneska to bylo o pár míčích, ale před tou Sevillou je to lepší. Tam budeme hrát v hale a na rovném kurtu,“ smála se. „Psala jsem si s holkama i s kapitánem, ptala jsem se, jestli je kurt rovný… Takže super, už se tam těším,“ oddechla si vítězka z All England Clubu, která ve Španělsku doplní Marii Bouzkovou a Lindu Noskovou.

Další dvě nominované Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ale musí čekat, jak se vyvrbí situace v jejich deblové skupině, kterou zkomplikoval nedohraný duel mezi Gauffovou a Pegulaovou proti Siegemundové se Zvonarevovou (6:3, 1:1). K+S by k postupu do semifinále potřebovaly výhru Američanek 2:1  na sety a lepší poměr gamů, než mají obě dvojice…

„My máme letenky na sobotu. Přiletíme do Sevilly v neděli kolem oběda a uvidíme. Je to spěch, když hrajeme v úterý, snad to bude dobrý, ale holky jsou všechny skvělý, můžeme za sebe zaskakovat navzájem. Teď se budu modlit, abych spala v letadle,“ tvrdila Vondroušová.

Ze své premiéry mezi elitou byla nejprve dost rozpačitá. Ale konec byl lepší, tak proč se tím trápit. „Vidím, jak lidi budou říkat tři prohry a tak, ale pro mě bylo dobré, že jsem dokázala hrát vyrovnaně první set s Igou, nebo ten poslední duel s Coco. Je to znamení, že tyhle zápasy hrát můžu, zabojovala jsem a mám solidní pocit.“

I když od tripu do vyhlášeného letoviska čekala přece jen něco jiného. „Ten týden byl šílenství. S mamkou i s Miri (Kolodziejovou) jsme si říkaly, že jsme nečekaly, že tu bude křivý kurt, šestkrát se bude přerušovat a k tomu ten vítr. To by nikoho nenapadlo ani ve snu. Příští rok to snad bude jinde, ale hrozně jsem si přála se na Turnaj mistryň dostat a ani ty prohry mi tenhle pocit nevezmou.“

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Lehečka - Monteiro dnes 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 17 : 30
20240429T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová