Hlavní obsah

Nedůstojné. Krejčíková je z Turnaje mistryň zhnusená. Přišlo na nás dvacet lidí, nechápala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbyla jim ještě postupová teorie. Po porážce 4:6, 5:7 s kanadsko-novozélandským párem Dabrowská, Routliffeová ale Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou neměly k ostřejším slovům daleko. Na Turnaj mistryň v Cancúnu nebude český pár vzpomínat s láskou, i kdyby se mu ještě podařilo postoupit se zápasovou bilancí 1:2 do semifinále.

Foto: Profimedia.cz

Krejčíková se Siniakovou nebyly spokojeny s podmínkami, které panovaly v Mexiku

Článek

„Je to smutný, že to musím říct, ale byla jsem na pěti Finals a toto se povedlo úplně nejmíň, ale tím nemyslím výsledkově. To, co se tady děje, je prostě smutný,“ tvrdila Krejčíková po pobytu na větrném kurtu. „Vítr byl nepříjemný, ale pro obě strany to bylo stejné. Holky si to zasloužily, hrají dobře, bojovaly jsme, snažily jsme se držet, ale je to těžké,“ smutnila česká tenistka.

„Člověk neví, co přijde. Kolikrát jsme zahrály super míček a ony vytáhly, ani nevím, co vlastně. Mají prostě fazonu,“ ocenila Siniaková soupeřky, které vyhrály všechny tři skupinové duely ve dvou setech. „Ale je to prostě nepříjemné, když se vám na servisu balon pořád hýbe a nahoře to ten vítr vezme…“

K postupu by česká dvojice potřebovala výhru amerického páru Gauffová, Pegulaová nad Siegemundovou a Zvonarevovou ve třech setech a pak by tři dvojice měly skóre setů 3:5 a řešil by se procentuální poměr gamů. „Budeme čekat. Ani nevím, jak to je,“ tvrdila Krejčíková.

„Myslím si, že to jsou nedůstojné podmínky, aby se tady konalo WTA Finals, na které se máme těšit celou sezonu a má to být odměna za to, jak jsme v tomto roce hrály. Přišlo na nás asi tak dvacet lidí, a to je taky nedůstojné vůči nám, hráčkám. Je mi to líto zakončit takhle sezonu. A s prominutím si to zhnusit,“ stěžovala si.

Možná kdyby Siniaková za stavu 4:5 a 40:40 poslala do kurtu nalitý volej, mohl zápas ještě vypadat jinak. „Pos*ala jsem to,“ ulevila si česká deblistka a rozesmála tím Krejčíkovou. „Co k tomu říct, měly jsme dobře rozehranou výměnu a volej se mi nepovedl, štve mě to,“ přikývla Siniaková. Její parťačka zase už na kurtu naštvaně odpálila míček. „Ještě že přežily všechny rakety,“ řekla Krejčíková.

Zatímco před dvěma lety z mexické Guadalajary si K+S přivezly titul, tentokrát to budou hlavně hořké pocity. „Naděje tam ještě je, ale celkově to nebylo dobré. Ten program, počasí… I když za to nemůžou. Bára ještě bojuje s časem z turnaje v Ču-chaji a nikdo se nás na nic neptá. Pro ostatní hráčky to taky není příjemný, včera hrály zápas na padesátkrát. Prší, neprší, nemůžete prostě předvést to nejlepší,“ hudrala Siniaková. „Kdyby se to hrálo jinde, tak se nic z toho neřeší,“ bouchla si Krejčíková.

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Lehečka - Monteiro zítra 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime zítra 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články