Hlavní obsah

Podivná rozmluva Venus Williamsové. Nemůžu ovlivnit Boha, řekni to jemu, apelovala na rozhodčího

Věk nezastavíš. Legenda světového tenisu Venus Williamsová vyklízí pozice a jde od porážky k porážce. Její nezdar v prvním kole turnaje v Parmě se 125. hráčkou světa, Slovenkou Karolínou Schmiedlovou (7:5, 2:6, 2:6), byl již její čtvrtý v řadě, z posledních deseti zápasů slavila jen dvakrát. Sedminásobná grandslamová šampionka však během zmiňovaného zápasu zaujala netradičním rozhovorem s hlavním rozhodčím na téma počasí.

Foto: Profimedia.cz

Venus Williamsová dohrála v Parmě v prvním kole.

Článek

Jedenáct týdnů byla Venus Williamsová světovou jedničkou, vyhrála 49 turnajů včetně sedmi grandslamových, na odměnách si vydělala přes 42 milionů dolarů. To je však již minulost. Brzy jednačtyřicetiletá tenistka už svou kariéru dohrává a na jejích výsledcích je to znát.

V žebříčku se propadla na 102. místo a na turnaje se většinou dostává jen na základě divokých karet od pořadatelů. Nejinak tomu bylo i na podniku v italské Parmě. I tam však její cesta skončila hned na první soupeřce. Slovenka Karolína Schmiedlová po prohraném prvním setu nedala své soupeřce šanci a mohla slavit postup do druhého kola.

Venus Williamsová tak fanoušky překvapila poněkud netradiční debatou s hlavním rozhodčím. Utkání totiž výrazně ovlivňoval silný vítr, kvůli kterému se Američance opakovaně nedařilo trefit se při podání do nadhozu. Za to si od umpirového sudího vyslechla napomenutí za nedodržení pětadvacetisekundového limitu.

Pětinásobná wimbledonská šampionka se vydala celou situaci vysvětlit rozhodčímu osobně. „Já vážně nemůžu ovlivnit Boha. Ten vítr je opravdu velký, nemůžu s tím nic dělat. Neumím mluvit s Bohem,“ snažila se argumentovat. Marně.

Turnaj v Parmě nevyšel ani jedné ze slavných sester. Po Venus se z pavouka pakovala i slavnější Serena, kterou poslala ze hry Kateřina Siniaková.

Nakopnout uvadající kariéru se Venus Williamsová pokusí příští týden ve Štrasburku, poté se představí na French Open.

Reklama

Související témata: