Hlavní obsah

Poprvé po US Open. Kvitová věří v ostravské kouzlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky divoké kartě pro Petru Kvitovou se počet grandslamových vítězek, které se tento týden představí na AGEL Open v Ostravě rozšířil na sedm. Tak výjimečná sešlost tenisové elity se v Česku dosud nekonala. Dvojnásobná wimbledonská vítězka vstoupí do turnaje dnes od 18 hodin soubojem s úspěšnou americkou kvalifikantkou Bernardou Peraovou.

Foto: Julia Nikhinson, ČTK/AP

Petra Kvitová při osmifinálovém duelu US Open proti Jessice Pegulaové.

Článek

„Těším se do Ostravy na diváky a atmosféru, kterou mám tak ráda a moc dobře si na ni pamatuji ze zápasů Fed Cupu i loňského roku," řekla před soubojem dvou levaček Kvitová, jejíž loňský postup do semifinále nalákal do Ostravar arény spoustu diváků.

Celodenní vstupenky za 300 a 400 korun jsou nyní stále v prodeji v síti Ticketportal.

Kromě české špičky s Kvitovou, Karolínou Plíškovu a čerstvou vítězkou turnaje v Tallinnu Barborou Krejčíkovou se diváci mohou těšit i na polskou světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova)

„V minulém roce byla atmosféra v Ostravě skvělá. A doufám, že přijede hodně polských fanoušků," lákala krajany letošní královna French Open a US Open.

V pavouku turnaje jsou však i dvojnásobná šampionka Australian Open (2012, 2013) Běloruska Viktoria Azarenková, letošní vítězka Wimbledonu Jelena Rybakinová z Kazachstánu, šampionka z Roland Garros (2017) Lotyška Jelena Ostapenková plus britská senzace loňského US Open Emma Raducanuová.

Hvězdnou sestavičku doplňují i tři tenistky z aktuálního top 10 - Estonka Anett Kontaveitová (3.), Španělka Paula Badosaová (4.) a Řekyně Maria Sakkariová (7.). V Ostravě ale nastoupí i jedenáctka Ruska Darja Kasatkinová a čtrnáctka Belinda Bencicová ze Švýcarska...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova)

„Sestava je naprosto exkluzivní, od prvního kola můžeme čekat skvělé zápasy," prohlásil Tomáš Petera, majitel společnosti Perinvest, která ostravskou akci organizuje.

Pondělní program od 12 hodin: Tomljanovicová (Aus.)-Čang Šuaj (Čín.), Azarenková (Běl.)-Alexandrovová (Rus.), Keysová (USA)-Rybakinová (Kaz.). Nejdříve od 18 h: Kvitová (ČR)-Peraová (USA), Martincová (ČR)-Teichmannová (Švýc.).

Reklama

Související témata: