Hlavní obsah

Skvělá zpráva pro české fanoušky. V Ostravě se představí i Kvitová. Martincová dohrála

Aktualizováno

Turnaje WTA v Ostravě se příští týden zúčastní i loňská semifinalistka Petra Kvitová. Dvaatřicetiletá tenistka se startem vzhledem ke svému zdravotnímu stavu váhala. Nakonec přijala divokou kartu a je pátou českou hráčkou, která má jistotu hlavní soutěže. Další se do ní mohou dostat z víkendové kvalifikace.

Foto: Julia Nikhinson, ČTK/AP

Petra Kvitová se představí v Ostravě

Článek

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová se v létě potýkala se zraněním zápěstí a o zdravotních potížích hovořila i po osmifinále na grandslamovém US Open. Nevěděla, kdy zvládne znovu naskočit do turnajového kolotoče. Nakonec to bude na domácím halovém podniku.

"Čekala jsem do poslední chvíle, jaký bude můj zdravotní stav a program dalších turnajů. Protože se cítím lépe a ostravský turnaj je nedaleko mého rodiště, využila jsem možnosti startovat na divokou kartu. Těším se do Ostravy do tamní haly na diváky a atmosféru, kterou mám tak ráda a moc dobře si na ni pamatuji ze zápasů Fed Cupu a loňského roku," řekla Kvitová v tiskové zprávě.

V pavouku silně obsazené hlavní soutěže turnaje kategorie WTA 500, kterému vévodí světová jednička Iga Šwiateková z Polska, doplní Karolínu Plíškovou, Barboru Krejčíkovou, Terezu Martincovou a Karolínu Muchovou. "Jsme šťastni, že se Petra vrací do Ostravy. Loni zde ukázala, jak velkou bojovnicí je, a do haly díky ní přišly tisíce diváků navíc," uvedla ředitelka turnaje Laura Ceccarelliová.

Loni Kvitová v Ostravě prohrála v semifinále s pozdější vítězkou Anett Kontaveitovou z Estonska, která se chystá obhajovat titul. Hrát budou také loňská poražená finalistka Maria Sakkariová z Řecka, světová trojka Paula Badosaová ze Španělska nebo olympijská šampionka Belinda Bencicová ze Švýcarska.

Martincová na favoritku nestačila

Tereza Martincová se do čtvrtfinále turnaje v Tallinnu neprobojovala. Sedmadvacetiletá rodačka z Prahy podlehla domácí favoritce a nasazené jedničce Anett Kontaveitové jasně 2:6 a 1:6. V osmifinále turnaje WTA vypadla Martincová podruhé za sebou a připsala si čtvrtou porážku z posledních šesti zápasů.

Pětasedmdesátá hráčka světa prohrála s o rok mladší Kontaveitovou i třetí vzájemný zápas a podruhé v tomto roce. Estonská soupeřka ji připravila sedmkrát o servis. Světová čtyřka, která by příští týden měla obhajovat triumf na Agel Open v Ostravě, narazí ve čtvrtfinále na Belgičanku Ysaline Bonaventureovou.

Foto: Nir Elias, Reuters

Novak Djokovič na turnaji v Tel Avivu.

Martincová se nepřipojila ke krajankám Barboře Krejčíkové a Karolíně Muchové, které se probojovaly v Tallinnu mezi osm nejlepších. Šestadvacetiletá Krejčíková narazí na nasazenou trojku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, Muchová vyzve v boji o semifinále domácí Kaiu Kanepiovou.

Djokovič deklasoval Andújara

Hvězdný srbský tenista Novak Djokovič zvládl na turnaji v Tel Avivu úspěšně první soutěžní zápas od červencového triumfu ve Wimbledonu. Vítěz 21 grandslamových titulů, jenž měl v Izraeli coby nasazená jednička na úvod volný los, porazil ve druhém kole Španěla Pabla Andújara hladce 6:0, 6:3. Jeho dalším soupeřem bude Vasek Pospisil z Kanady.

Šestatřicetiletý Djokovič musel po Wimbledonu vynechat sezonu na amerických betonech včetně grandslamového US Open, protože bez očkování proti koronaviru nesměl přicestovat do USA. Na kurty se vrátil minulý týden v Londýně při exhibičním Laver Cupu, kde si ve dvouhře připsal jednu výhru a jednu porážku. Po turnaji si postěžoval, že ho na kurtu omezovaly problémy s bolavým zápěstím, které podle něho zřejmě vznikly z přetížení po dlouhé herní pauze.

Proti Andújarovi ale začal aktuálně sedmý hráč světového žebříčku suverénně a soupeři za necelou půlhodinu nadělil kanára. Druhý set byl vyrovnaný jen do stavu 3:3, poslední tři gamy ale získal srbský favorit.

Turnaj žen v Parmě (antuka, dotace 203 204 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Sakkariová (1-Řec.) - Zanevská (Belg.) 2:6, 6:4, 6:4
Šarífová (Egypt) - Davisová (USA) 7:6 (7:2), 6:3
Bogdanová (6-Rum.) - Beguová (3-Rum.) 6:2, 7:6 (8:6)
Koviničová (Č. Hora) - Paoliniová (It.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Voráčová, Kaniaová-Choduňová (ČR/Pol.) - Paoliniová, Trevisanová (It.) 6:2, 6:4
Detiucová, Kolodziejová (ČR) - Malečková, Danilinová (ČR/Kaz.) 6:0, 6:4.
Turnaj mužů v Soulu (tvrdý povrch, dotace 1 237 570 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Ruud (1-Nor.) - Jarry (Chile) 6:2, 3:6, 6:3
Nišioka - Daniel (oba Jap.) 6:2, 6:4
Turnaj ITF mužů v Prostějově (antuka, dotace 15 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Paulson (2-ČR) - Menšík (5-ČR) 6:4, 6:4
Siniakov (ČR) - Agwi (Ir.) 7:6 (7:1), 6:2
Handel (7-Něm.) - Bartoň (ČR) 6:3, 6:4
Turnaj mužů v Sofii (tvrdý povrch, dotace 597 900 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Rune (5-Dán.) - Sonego (It.) 6:7 (1:7), 6:4, 6:3
Majchrzak (Pol.) - Otte (8-Něm.) 4:6, 6:2, 6:4
Struff (Něm.) - Humbert (Fr.) 6:3, 6:1
Sinner (1-It.) - Borges (Portug.) 6:3, 6:4
Vukic (Austr.) - Verdasco (Šp.) 1:6, 6:4, 6:3
Hüsler (Švýc.) - Carreňo (2-Šp.) 6:3, 3:6, 6:2
Turnaj žen v Tallinnu (tvrdý povrch, dotace 251 750 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Vekičová (Chorv.) - Šuaj Čang (8-Čína) 6:2, 6:4
Bonaventureová (Belg.) - Teichmannová (9-Švýc.) 7:6 (10:8), 6:3
Kanepiová (Est.) - Liová (USA) 7:5, 7:5
Kontaveitová (1-Est.) - Martincová (ČR) 6:2, 6:1
Turnaj mužů v Tel Avivu (tvrdý povrch, dotace 1 019 855 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Andújar (Šp.) 6:0, 6:3
Rinderknech (Fr.) - Schwartzman (3-Arg.) 6:3, 2:6, 7:6 (9:7)
Broady (Brit.) - Van de Zandschulp (5-Niz.) 6:4, 4:6, 6:3
Pospisil (Kan.) - Lešem (Izr.) 6:3, 6:2
Lestienne (Fr.) - Ruusuvuori (Fin.) 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články