Hlavní obsah

Poslední aplaus. Hlaváčková si při rozlučce poplakala

Když pořadatelé při oficiální rozlučce pustili sestřih s nejvýznamnějšími úspěchy Andrey Sestini Hlaváčkové, následovalo, co už v týdnu loučící se 35letá tenistka avizovala. Po tvářích se jí začaly koulet slzy.

Slzy dojetí a poslední velký potlesk fanoušků. Andrea Sestini Hlaváčková se loučila s tenisemVideo: Sport.cz

 
Článek

„Ale jsou to slzy dojetí," řekla vítězka dvou deblových grandslamů i Turnaje mistryň. Svůj poslední ostrý duel odehrála Hlaváčková na Livesport Prague Open po boku osvědčené parťačky Lucie Hradecké, s níž společně získaly olympijské stříbro v Londýně.

„Od těch nejmenších, skoro až zbytečných turnajů, jsme se s Luckou dostaly na ty největší akce a kurty," vzpomínala Hlaváčková, se kterou při ceremoniálu byla na kurtu i sestra Jana, manžel Fabrizio a dcerka Isabella.

Ceremoniál v horkém počasí nedělal dobře přihlížejícím sběračům, jedna dívka dokonce zkolabovala, a tak zaznělo ještě krátké poděkování dalším spoluhráčkám: Maďarce Babosové, Číňance Pcheng Šuaj a kamarádce Barboře Strýcové. „Mám za sebou nádhernou kariéru a nikdy by mě nenapadlo, čeho všeho dosáhnu," mávala aplaudujícím tribunám Hlaváčková.

Reklama

Související témata:
Andrea Sestini Hlaváčková