Hlavní obsah

Poslední Nadalova šance na návrat se hroutí. Pořád mám bolesti, přiznal zdrcený šampion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma týdny rozjásala tenisové fandy a zvlášť příznivce Rafaela Nadala zpráva o tom, že dvaadvacetinásobný grandslamový šampion se po roční pauze vrátí v novém roce na Australian Open zpět na kurty. S takovou informací aspoň přispěchal ředitel úvodního grandslamu roku Craig Tiley. Teď však dostává plán na návrat legendy vážné trhliny.

Foto: Profimedia.cz

Dokáže se Nadal ještě vrátit na kurty?

Článek

„Můžu tady exkluzivně prozradit, že Rafa se vrána Byl mimo hru většinu roku, ale když jsem s ním v posledních dnech mluvil, tak potvrdil, že bude hrát. To je skvělé,“ potěšil před nedávném tenisový národ Craig Tiley.

To následně nepřímo přiznal i samotný antukový král, i když definitivní slova o jeho účasti v Melbourne nezazněla. „Cením si vyjádření důvěry od Australian Open… Trénuju každý den a pracuju na tom, abych se vrátil, co nejdříve to půjde.“

A jak se zdá, Nadal dobře věděl, proč nasadil spíše zdrženlivý tón. Sedmatřicetiletý tenista totiž od červnové operaci kyčle stále bojuje s bolestí, a i když se v říjnu vrátil k tréninku, problémy přetrvávají.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Rafael Nadal během Australian Open 2023

„Nevím, jaké je to trénovat bez bolesti. Je menší, než bývala dříve, ale pořád tady je. Dobrou zprávou snad je, že můžu dělat postupně víc a víc věcí,“ chytá se aspoň nějaké naděje Rafa.

A ve své smutné zpovědi pokračuje. „Vše by bylo úplně jiné, kdybych mohl trénovat bez bolesti. Pak bych přesně věděl, jak se připravit, co mám dělat a kdy se také vrátím na okruh,“ dodal.

O tom, zda se skutečně na Australian Open představí, však zdaleka jasno není. „Vždycky jsem byl pod tlakem. Ať už sám od sebe, kdy jsem očekával určité výkony, nebo od fanoušků. A mým cílem bylo vždy ukázat se v co nejlepším světle. O to se snažím i teď. Ale moje limity jsou bohužel zřejmé. Pokud tyhle překážky překonám, a já doufám, že to bude brzy, bude to o něčem jiném,“ dává fanouškům naději tenisový šampion.

Bude hrát Rafael Nadal na Australian Open v roce 2024?
ano.
19 %
ne.
81 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3002 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.