Hlavní obsah

Postup ztracen! Wimbledon se divil a smál: Mentální krach, zhroucení, jaké se na kurtech nevidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci se nestačili divit, mnozí se smáli. Nechápali, co a proč se stalo, když španělský tenista Alejandro Davidovich Fokina promarnil šanci zdolat Dána Holgera Runeho. V pátém setu mu vše hrálo do not, už za stavu 5:4 měl mečboly, v tie breaku pak vedl 6:2 a 8:5, ale ani to mu nestačilo a když Dán srovnal na 8:8, sám se úplně zhroutil. Nepochopitelně podával spodem...

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Španěl Alejandro Davidovich Fokina v akci při zápase s Holgerem Runem.

Článek
Fotogalerie

Byl to absolutní thriller ve třetím kole Wimbledonu mezi Runem a Davidovichem Fokinou. Dán nakonec vyhrál 6:3, 4:6, 3:6, 6:4 a 7:6 (8). Napínavý finiš byl mimořádnou podívanou, ale nakonec i ostudou – alespoň pro Španěla.

Tlak byl enormní, napětí se dalo krájet. Davidovich Fokina to za stavu 8:8 zkusil nečekaně podáním spodem, které tenisté občas vytahují jako překvapivý trumf, jímž chtějí zaskočit soupeře připraveného na děsivou ránu. Anebo třeba poněkud nesoustředěného.

Ale nezdařilo se! Davidovich to maximálně pokazil, byl z toho top propadák celého wimbledonského víkendu. Psalo se o mentálním krachu. Rune lehce skóroval a hned získal i další bod a radoval se z postupu do osmifinále.

Španěl mohl smutnit. Byl blízko k tomu, aby poslal ze hry nasazenou šestku, ale místo toho čelil i posměchu. "Můj bože, to bylo jedno z nejničivějších duševních zhroucení, jaké jsem kdy na tenisovém kurtu viděl," cituje krone.at amerického novináře Bena Rothenberga.

Reklama

Související témata: