Hlavní obsah

Překvapení na kurtu! Zalepená ústa. Světová jednička promluvila o tom, co to znamená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tázavé pohledy. Co to je za podivnost, mohli si říkat fandové tenisu, když zaregistrovali fotografie z poslední přípravy světové jedničky Igy Šwiatekové na pokračování sezony v Montrealu. Polka se po kurtu pohybovala s páskou nalepenou přes ústa. Je to snad nějaké osobní gesto? Nebo novota v přípravě?

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Iga Šwiateková vyhrála domácí turnaj ve Varšavě

Článek

Dvaadvacetiletá hráčka vše záhy objasnila. Přiznala, proč si - nikoli poprvé - při tréninku sama zalepila ústa.

Používá tzv. mouth-taping, který má sportovce přimět co nejvíce dýchat nosem, díky čemuž může vylepšit vlastní vytrvalostní schopnosti.

„Úplně tomu nerozumím. Je ale vše těžší, když dýcháte jen nosem. Myslím, že to má něco společného s výdrží, ale nebudu to vysvětlovat. Nejsem odborník," řekla Šwiateková webu tennisworldusa.org.

Po pásce sáhla na radu svého realizačního týmu. „Dělám to už delší dobu. A opravdu je rychle vidět rozdíl v tom, jak všechno, co v tréninku děláte, je těžší právě s páskou na ústech," líčila dále. „Je to tedy způsob, jak zapracovat na své vytrvalosti bez toho, že bych dělala extrémní věci," řekla Šwiateková, která se v druhém kole turnaje utká s Karolínou Plíškovou.

Polka nedávno vyhrála turnaj ve Varšavě a do Kanady dorazila ve zjevně dobré formě. Turnaj v Montrealu a pak i v Cincinnati je pro Šwiatekovou přípravou na US Open, kde bude obhajovat titul.

Reklama

  1 : 0 Dimitrov - Menšík 1 : 0 probíhá Živě
20240427T18 : 35:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  7 : 5, 6 : 4 Lehečka - Medjedovič 7 : 5, 6 : 4 konec
20240427T12 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Macháč - Shelton dnes 20 : 00
20240427T20 : 00:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton