Hlavní obsah

Přijela návštěva z Córdoby. Juniorky okoukly českou šatnu, došlo i na hraní karet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejen v Seville se v těchto dnech hraje o triumf v Billie Jean King Cupu, jeho juniorská verze do 16 let probíhá v Córdobě. Ve čtvrtek byl ale volný den a pořadatelé tak mladé hráčky naložili do aut, aby si jely omrknout soutěž, v níž si třeba za pár let taky zahrají.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Společná fotka na Billie Jean King Cupu

Článek

Sevilla (od našeho zpravodaje)- I tento rok jsou ale mladé Češky v laufu. „Jsme favoritky, měly bychom vyhrávat,“ souhlasila Samsonová. Ve skupině už to ostatně odnesly Kanaďanky i Lotyšky. „Ve čtvrtfinále hrajeme proti Japonkám. Vyšlo to blbě, to je těžký soupeř. Musíme se s tím poprat a bojovat,“ prohlásil kapitán mladých hráček David Škoch. Výlet do Sevilly by ale k pohodě v týmu měl přispět.

„Proběhla tu i tiskovka, kam přišla Billie Jean Kingová, Arantxa Sánchezová Vicariová a Conchita Martinezová. Měly proslov a pak se jim pokládaly otázky. Bylo to zábavné a holky si to moc užily,“ popisoval Škoch. „Měl být i oběd, ale nakonec jsme dostali jen bagetu, která nebyla moc dobrá,“ postěžoval si kapitán juniorek, o které se ale postaraly jejich starší krajanky a vzaly je na oběd do hráčské jídelny. A pak je zapojily i do momentálně nejoblíbenější hry českých tenistek, kterou je UNO.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Chvíle pohody na Billie Jean King Cupu

„Pro ně bylo určitě super to tady takhle vidět a být s námi. Kdybych byla v jejich věku, byl by to pro mě zážitek,“ řekla Vondroušová. „Nečekala jsem, že se budeme takhle bavit. Eliška se zná ze Štvanice s Markétou, já s nikým, ale seznámily jsme se a bylo to super,“ přitakala Samsonová.

„Je úžasné vidět, jak roste další generace. Udělat ten krok do světového tenisu je těžké, před holkami je spousta práce, ale našlápnuto mají výborně,“ ocenil kapitán Vondroušové a spol. Petr Pála. Během svého působení u týmu od roku 2008 ostatně už zabudoval do sestavy řadu hráček, které prošly juniorskými reprezentačními výběry. „Bylo vidět, že tyhle soutěže mají rády a jsou na ně zvyklé. Ten tlak je pak sice jiný, ale když vyhrají juniorský pohár, tak mají hlad vyhrát i ten dospělý. To je pro kapitána obrovská výhoda.“ A Samsonová jeho slova jen potvrdila: „Chtěla bych si taky zahrát za dospělé a reprezentovat Česko!“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.