Hlavní obsah

Příští rok premiérový grandslam? Českou tenistku tipují jako novou šampionku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Paříži si letos zahrála finále, na US Open semifinále. Jestli má některá z tenistek na okruhu WTA zaděláno příští rok na premiérový grandslamový titul, tak je to podle tipů Eurosportu Karolína Muchová!

Foto: Profimedia.cz

Karolína Muchová (vlevo) a Markéta Vondroušová v utkání Poháru Billie Jean Kingové proti Velké Británii.

Článek

Sedmadvacetiletá hráčka z pražské Štvanice si zjednala respekt už postupem mezi nejlepší čtyřku na Australian Open 2021, ale pak ji opakovaně zrazovalo zdraví, takže nebyla schopná naplno ukázat svůj jedinečný herní rejstřík. „Technicky lepší hráčka na okruhu není,“ napsal ve svém komentáři expert Sport.cz Jan Kukal. A bývalý šampion Mats Wilander s ním byl zajedno. „Muchová je nejkomplexnější tenistka na světě.“

Předpovědi 59letého Švéda je ovšem lepší brát s rezervou. Karolíně Plíškové Wilander věštil čtyři až pět grandslamových vavřínů, zůstalo u dvou finále. U Muchové bude nadále zásadním faktorem zdraví. Vždyť i letos musela oželet i miliony z Turnaje mistryň, kam se kvalifikovala, a nakonec nejela ani na finálový turnaj Billie Jean King Cupu do Sevilly.

„Trápila mě bolest v pravém zápěstí,“ vysvětlovala Muchová, jejíž hra se nejlépe projevuje na trávě a tvrdých površích, takže by za optimální formy měla zaútočit už na prvním grandslamu roku v Melbourne.

Mezi dalšími tipy Eurosportu na hráčky, které by v příštím roce mohly získat první grandslam, není žádné velké překvapení. Tunisanka Uns Džábirová už hrála neúspěšně tři velká finále, značný progres zaznamenala světová pětka Američanka Jessica Pegulaová, a do ráže se znovu dostala i finalistka US Open 2017 Madison Keysová.

Ženský tenis je však natolik nepředvídatelný, že grandslamový turnaj klidně může ovládnout některá z nenasazených hráček, jako se to letos na Wimbledonu povedlo kamarádce Muchové ze Štvanice Markétě Vondroušové. Titulem z US Open 2021 pak šokovala britská kvalifikantka Emma Raducanuová. V případě Muchové, aktuální světové osmičky, by velký triumf zdaleka nebyl takovým překvapením.

Získá Karolína Muchová v nadcházející sezoně grandslam?
Ano
79 %
Ne
21 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5397 čtenářů.

Reklama

Související témata: