Hlavní obsah

Příští zastávka: Sparta. Šampionka Strýcová chystá velkou českou rozlučku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lístky jsou už od konce května v prodeji, tak radši neváhejte nebo se na vás nedostane. Barbora Strýcová sice v neděli společně s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej získala podruhé v kariéře wimbledonský titul v deblu, ale v nejlepším nemíní přestat. Po zasloužených oslavách bude rozlučková tour 37leté české tenistky pokračovat na přelomu prázdnin. Příští zastávka? Livesport Prague Open na kurtech Sparty ve Stromovce.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Barbora Strýcová (vlevo) a Sie Šu-wej po vítězném wimbledonském finále čtyřhry.

Článek
Fotogalerie

„Je to tak. Turnaj v Praze pořád plánuju. I US Open," svěřila se v euforii česká šampionka po finálovém vítězství nad australsko-belgickým párem Hunterová, Mertensová v poměru 7:5, 6:4.

Kdo viděl výkon Strýcové, nejlepší hráčky na kurtu, vůbec neměl pocit, že k zápasům odbíhá od ještě ne dvouletého syna Vincenta. Rychlost, energie, a ty smeče! Od české ‚veteránky' by se je mohly učit i špičky ženského žebříčku.

Po vítězném adieu nejmilovanějšímu grandslamovému turnaji, kde vyhrála debl už v roce 2019 a navrch byla v semifinále singlu, hodlá Strýcová zamávat definitivně i svým českým fanouškům, pro něž byla jednou z nejpopulárnějších hráček poslední dekády. Na Livesport Prague Open sice budou hrát i poslední vítězky turnaje Barbora Krejčíková a Marie Bouzková, ale dá se čekat, že velký díl pozornosti si ukrojí právě Strýcová.

Šestkrát přispěla k triumfům týmu kapitána Petra Pály ve Fed Cupu a některé zápasy jsou stále nezapomenutelné. Vítězná čtyřhra s Ivetou Benešovou ze semifinále 2011 proti Belgii. Znovu rozhodující debl z finále 2015 proti vysoce favorizovanému ruskému páru Pavljučenkovová, Vesninová, tentokrát po boku Karolíny Plíškové.

A o rok později asi nejslavnější dvojitý úder Strýcové v české fedcupové historii. Nejprve jako náhradnice za zraněnou Petru Kvitovou skolila ve finále ve Štrasburku zkušenou Alize Cornetovou a hned vzápětí, jen s minimální pauzou na odpočinek, naskočila s Plíškovou do čtyřhry, v níž ve dvou setech udolaly i jeden z nejlepších párů světa Garciaová, Mladenovicová.

„Těším se na to, že budu hrát naposledy v Praze. Pokaždé přišla spousta fanoušků a atmosféra byla vždycky skvělá," prohlásila Strýcová, která na sparťanském betonu nastoupí ve dvouhře. V ní po svém návratu na kurty odehrála devět zápasů (3-6). Ve Wimbledonu ale postoupila do druhého kola, v němž svedla tříhodinovou bitvu s 23. nasazenou hráčkou Magdou Linetteovou z Polska. Diváci doma svou oblíbenkyni určitě poženou na zteč.

Hraje se od 31. července do 6. srpna. Od pondělí do pátku jsou lístky za 300 korun, na víkendový program za 450.

Před rokem se na stejném místě loučila jiná grandslamová šampionka ve čtyřhře Andrea Hlaváčková, která vzala na kurt také dceru Isabellu, letos je na řadě další rodačka z Plzně Strýcová.

Definitivní tečku za kariérou pak dvojnásobná wimbledonská vítězka míní udělat na US Open. „Radši si to nechci představovat, to bych asi brečela každý zápas," řekla Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  Skreč Medveděv - Lehečka Skreč konec
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.