Hlavní obsah

Problém s rukou? Vondroušová se nadřela, ve čtvrtfinále jde na další Američanku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokaždé, když Markéta Vondroušová postoupila na grandslamu mezi nejlepších osm, dotáhla to pak až do finále. Na French Open 2019, letos ve Wimbledonu. A ve čtvrtfinále už je i na US Open. Zápas proti Američance Peyton Stearnsové otáčela po první prohrané sadě na 6:7, 6:3, 6:2. A příště ji čeká další domácí tenistka Madison Keysová.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Markéta Vondroušová po triumfu v osmifinále US Open.

Článek

Vítězka z All England Clubu ale na kurtu Louise Armstronga nebyla zdaleka tak suverénní jako v předchozích utkáních. V první řadě nechytila začátek, prohrávala 1:4, a i když dokázala srovnat krok - tie break se Vondroušové vymknul zpod kontroly.

„Peyton hrála od začátku skvěle. Snažila jsem se soustředit na každý bod, protože vím, že je nebezpečná a má před sebou skvělou budoucnost. Velmi těžký zápas,“ líčila po utkání Vondroušová, která porazila Stearnsovou i v úvodním kole Wimbledonu.

Českým fanouškům ale zatrnulo, když začalo být evidentní, že má Vondroušová nějaký problém s levou ruky, v níž drží raketu. Od druhé sady přesto 24letá Češka začala zápasu dominovat. Američance selhávalo podání, už nepředváděla tolik mimořádných úderů a spíš kupila nevynucené chyby. Celkově jich napáchala 52, o třiadvacet víc než Vondroušová.

Newyorské publikum pochopitelně bylo na straně Stearnsové, ale zároveň muselo uznat, jak brilantní defenzivu a skvělou předvídavost má její česká soupeřka. „Diváci přáli Peyton, ale to se dalo čekat. Jsem ráda, že jich přišlo tolik,“ řekla vítězka po zápase, během něhož se nad kurtem zatahovala střecha.

Příště se Vondroušové v New Yorku zase nebude fandit. Keysová v americkém derby nečekaně hladce za hodinku smáznula světovou trojku Jessicu Pegulaovou. A je jasné, že publikum ji proti wimbledonské šampionce požene ve Flushing Meadows na zteč.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

markéta Vondroušová během osmifinálového duelu US Open.

„Po Wimbledonu je na mě velký tlak, ale cítím se dobře. V úterý si hlavně potřebuju odpočinout a uvidíme, co bude dál,“ usmála se Vondroušová. Snad ve volném dnu odezní i bolest ruky.

Reklama