Hlavní obsah

Problémy stále trvají. Bývalá světová trojka by měla brzy ukončit svou kariéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ovládl US Open v roce 2020, získal 17 titulů na okruhu ATP. Teď by však bývalá světová trojka měla brzy ohlásit tečku za působením v profesionálním tenise. Třicetiletý Rakušan Dominic Thiem údajně na podzim ukončí svou kariéru. Informaci uvedl rakouský deník Salzburger Nachrichten.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič a Dominic Thiem po utkání Turnaje mistrů. Archivní foto

Článek

„Už jsou to dva roky, co se zkouším vrátit mezi nejlepší. Dávám tomu tuhle sezonu, pokud se zase budu motat kolem stovky, je třeba přemýšlet nad tím, jestli to má ještě vůbec význam,“ prohlásil tenista v únoru tohoto roku pro rakouská media.

Thiem sice dokráčel do osmifinále v portugalském Estorilu, v Monte Carlu i Madridu však skončil už v kvalifikaci, v německém Mnichově vypadl v prvním kole.

A jak je podle informací vidno, rozhodnutí přišlo. Konec. Naposledy by si měl Rakušan zahrát ve druhé polovině října na halovém podniku ve Vídni.

Thiemovy problémy se zápěstím se táhnou už od léta 2021, kdy si ho poprvé zranil. Po více než roční pauze se mu zpět na bývalou úroveň už nepodařilo vrátit. Aktuálně figuruje ve světovém žebříčku až na 117. příčce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články