Hlavní obsah

Putincevová - Zidanšeková 4:6, 6:4, 6:2Putincevová získala v Norimberku první titul. Slaví i Zverev, Paire a Jastremská

Aktualizováno

Tenistka Julia Putincevová z Kazachstánu získala na antukovém turnaji v Norimberku první titul na WTA Tour. Ve finále generálky na Roland Garros porazila nejvýše nasazená hráčka 4:6, 6:4, 6:2 Slovinku Tamaru Zidanšekovou, semifinálovou přemožitelku Kateřiny Siniakové. Německý tenista Alexander Zverev si ve finále turnaje v Ženevě poradil 6:3, 3:6, 7:6 s Nicolásem Jarrym z Chile a získal druhý titul v sezoně.

Foto: Karmann Daniel, ČTK

Kazašská tenistka Julia Putincevová ve finále turnaje v Norimberku.

Článek

Pátý hráč světového žebříčku Zverev o vítězství rozhodl v dramatickém tie breaku, ve kterém promarnil tři mečboly a vzápětí dal chilskému soupeři dvě šance zápas ukončit. Německý favorit ale oba mečboly odvrátil a připsal si jedenáctý titul v kariéře. Jarry, jenž až do finále neztratil v Ženevě ani set, se ani na druhý pokus prvního titulu nedočkal.

Obě finalistky hrály na norimberské antuce o premiérový triumf na okruhu. Zatímco čtyřiadvacetiletá Putincevová už v minulých letech dvakrát neúspěšně o titul bojovala, pro o tři roky mladší Zidanšekovou bylo dnešní finále první v kariéře.

Moskevská rodačka Putincevová, které patří 39. místo v žebříčku, otočila v rozhodujícím zápase nepříznivé skóre a po dvou a čtvrt hodinách proměnila druhý mečbol.

Paire získal druhý titul během dvou měsíců

Turnaj na antuce v Lyonu vyhrál domácí Benoit Paire. Druhý titul během dvou měsíců a třetí celkově získal Francouz po výhře 6:4, 6:3 nad osmnáctiletým Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem.

Třicetiletý Paire vybojoval první titul v kariéře v roce 2015 a na další čekal téměř čtyři roky do letošního dubna, kdy triumfoval v Marrákeši. Pauzu mezi vyhranými turnaji nyní výrazně zkrátil a z pozice nenasazeného hráče porazil velký talent světového tenisu Augera-Aliassimea.

Čtvrtý nasazený Kanaďan v minulých dvou letech vyhrál v Lyonu challenger, ale na vítězný hattrick v třetím největším francouzském městě nedosáhl. Na ATP Tour prohrál po únorovém turnaji v Riu de Janeiro i druhé finále.

Jastremská utekla z mečbolu

Krátce po devatenáctých narozeninách získala ukrajinská tenistka Dajana Jastremská třetí titul na okruhu WTA. Ve finále turnaje ve Štrasburku s Caroline Garciaovou dnes odvrátil mečbol a čtvrtou nasazenou Francouzku porazila 6:4, 5:7, 7:6.

Letos již vyhrála Jastremská únorový turnaj v thajském Hua Hinu, premiérový titul slavila loni v říjnu v Hongkongu. Nyní poprvé triumfovala na antuce, když překazila Garciaové cestu za druhým titulem ze Štrasburku a jubilejním desátým v kariéře.

První set ovládla přesto, že si třikrát prohrála podání. Francouzka, která je v žebříčku o 18 míst výše, ztratila servis dokonce čtyřikrát. Druhou sadu zahájila Jastremská dalším brejkem a mířila za vítězstvím. V devátém gamu však nevyužila dva mečboly při podání Garciaové, která dokázala set otočit.

V třetí sadě měla Garciaové velkou šanci navázat na triumf z roku 2016, mečbol však promarnila a tie-break vyzněl jasně pro Ukrajinku. Jastremská proměnila i třetí finálovou účast ve vítězství a do Roland Garros půjde jako 32. hráčka světa, což je pro ni nejlepší umístění v žebříčku v kariéře.

NORIMBERK (antuka, dotace 250 000 eur):
Dvouhra - finále:
Putincevová (1-Kaz.) - Zidanšeková (Slovin.) 4:6, 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Dabrowská, Sü I-fan (1-Kan./Čína) - Fichmanová, Melicharová (Kan./USA) 4:6, 7:6 (7:5), 10:5.
LYON (antuka, dotace 586 140 eur):
Dvouhra - finále:
Paire (Fr.) - Auger-Aliassime (4-Kan.) 6:4, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Dodig, Roger-Vasselin (2-Chorv./Fr.) - K. Skupski, N. Skupski (3-Brit.) 6:4, 6:3.
ŠTRASBURK (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Jastremská (6-Ukr.) - Garciaová (4-Fr.) 6:4, 5:7, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - finále:
Gavrilovová, Perezová (Austr.) - Tuan Jing-jing, Chan Sin-jün (Čína) 6:4, 6:3.
ŽENEVA (antuka, dotace 586 140 eur):
Dvouhra - finále:
A. Zverev (1-Něm.) - Jarry (Chile) 6:3, 3:6, 7:6 (10:8).
Čtyřhra - finále:
Marach, Pavič (1-Rak./Chorv.) - Ebden, Lindstedt (Austr./Švéd.) 6:4, 6:4.

Reklama