Hlavní obsah

Radostná zpráva! Grandslamová šampionka je těhotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec spekulacím. Během posledních pár dní se hodně hovořilo o (ne)účasti bývalé světové jedničky a čtyřnásobné grandslamové šampionky Naomi Ósakaové na Australian Open. Ta totiž dlouho figurovala na seznamu účastníků, aniž by se však zúčastnila jakéhokoliv přípravného turnaje. Organizátoři nakonec minulý týden oznámili, že se Japonka z turnaje odhlásila. Důvod však neuvedli. Ten nyní prozradila sama tenistka skrze sociální sítě – s partnerem rapperem Cordaem totiž čeká dítě.

Foto: Danielle Parhizkaran, Reuters

Japonská tenistka Naomi Ósakaová je těhotná.

Článek

Aktuálně 47. hráčka světového žebříčku nehrála soutěžní zápas od září minulého roku, kdy se zúčastnila turnaje v Tokiu, kde ovšem vzdala ve druhém kole kvůli zdravotním problémům. Od té doby se na kurtu nepředstavila, a proto se začalo spekulovat o tom, zda se představí na lednovém Australian Open, který v minulosti dokázala dvakrát vyhrát (2019 a 2021).

Organizátoři turnaje koncem minulého týdne oznámili, že se Ósakaová z prvního letošního grandslamu odhlásila, avšak neuvedli důvod. O ten se s fanoušky podělila sama tenistka. „Nemůžu se dočkat, až se vrátím na kurt, ale tady je malá životní aktualizace pro rok 2023," napsala tenistka k příspěvku na sociálních sítích, ke kterému přiložila i fotku z ultrazvuku.

„Těchto pár měsíců mimo sport mi dalo novou lásku a ocenění pro hru, které jsem zasvětila můj život. Uvědomuji si, že život je krátký a žádné okamžiky neberu jako samozřejmé, každý den je novým požehnáním a dobrodružstvím," napsala k příspěvku.

„Vím, že se mám v budoucnu na co těšit, a jedna z věcí, na kterou se těším nejvíc, je, až bude moje dítě sledovat jeden z mých zápasů a někomu řekne: to je moje máma, ha ha. Rok 2023 pro mě bude rokem plným lekcí a doufám, že se s vámi uvidím na začátku toho příštího, protože budu na Aus 2024 (Australian Open, pozn. red.). Všechny vás nekonečně miluji," uvedla mimo jiné dvojnásobná vítězka US Open z let 2018 a 2020.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori