Hlavní obsah

Rána pro bývalou světovou jedničku. Operace ruského tenistu vyřadí ze hry až na dva měsíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský tenista Daniil Medveděv bude jeden až dva měsíce mimo hru. Druhý hráč světového žebříčku v sobotu oznámil, že kvůli problémům s kýlou se rozhodl jít na operaci.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Ruský tenista Daniil Medveděv.

Článek

"Poslední měsíc jsem hrál s malou kýlou. Nyní jsme spolu s týmem rozhodli, že podstoupím menší zákrok. Po něm bych měl být měsíc až dva mimo," uvedl vítěz loňského US Open na twitteru dva dny po vyřazení ve čtvrtfinále v Miami. Z nemocničního lůžka si neodepřel sledování anglické fotbalové Premier League.

"Dávám se dohromady, ale pořád se dívám. Uhodnete, kdo hraje," uvedl u snímku z nemocničního pokoje, kde má na notebooku puštěný zápas Liverpoolu s Watfordem.

Porážka s obhájcem titulu Hubertem Hurkaczem z Polska připravila Medveděva o návrat na první místo pořadí ATP. Jedničkou byl ruský tenista poprvé před měsícem, po třech týdnech ale pozici musel opět přenechat Srbovi Novaku Djokovičovi.

Kvůli operaci by šestadvacetiletý Medveděv mimo jiné mohl přijít o účast na Roland Garros. Druhý grandslam sezony odstartuje v Paříži 23. května.

Reklama

Související témata:
  Auger-Aliassime - Lehečka dnes 20 : 00
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.