Hlavní obsah

Vyčerpaný Medveděv: Nemohl jsem popadnout dech. Pak zaperlil hláškou roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruský tenista Daniil Medveděv nevyužil příležitost dostat se zpět do čela světového žebříčku, k čemuž potřeboval na turnaji v Miami projít do semifinále přes Poláka Huberta Hurkacze. Podlehl mu ve dvou setech 6:7 (7:9) a 3:6 a králem tak zůstane (zatím) Novak Djokovič. Medveděv se krom špatných míčků, které označil za odpad, v zápase potýkal se zdravotními problémy. Později prohlásil, že se cítil „jako ryba na gauči.“

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu mezi Medveděvem a Hurkaczem..Video: sntv

 
Článek

Do čtvrtfinálového zápasu proti obhájci titulu Hurkaczovi nastupoval s vědomím, že výhra ho posune zpět do čela světového žebříčku ATP. Jak však sám Medveděv později uvedl, tohle nebylo to, co ho v průběhu zápasu trápilo, nebo svazovalo. „Pro mě bylo svým způsobem důležitější vyhrát samotný zápas než se díky tomu stát jedničkou," řekl.

Jenže vyhrát se mu nepodařilo. Celý zápas nebyl ve své kůži, dokonce prohlásil, že se cítil „jako ryba na gauči", což nyní někteří komentátoři označují za hlášku roku. „Skutečný důvod neznám. Možná to bylo tím horkem. Ale cítil jsem se jakoby malátný, unavený a byl to dlouhý zápas, už jsem ani nemohl podávat," řekl po utkání Rus.

Ve druhém setu si dokonce vyžádal medical timeout. V šatně se u něj objevily silné křeče, které se mu snažil fyzioterapeut rozehnat. „Ale to patří ke hře," dodal loňský vítěz US Open. Na kurtu bylo vidět, že často nemůže popadnout dech, což také sám po zápase přiznal.

Zdravotní komplikace však nebyly tím jediným problémem, se kterým se Medveděv potýkal. „Nikdy bych nikomu nedoporučil, aby si koupil tyhle míčky, je to kus odpadu," stěžoval si na kvalitu balonů přímo do jedné z kamer. V kontextu jeho fyzického vyčerpání to zřejmě byl jen malý problém.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík