Hlavní obsah

Ranaři jsou před Wimbledonem ve formě! Tři zápasy vešly do historie

Londýn

John Isner má už s rekordy své zkušenosti. Ve Wimbledonu sehrál přes 11 hodin trvající thriller s Francouzem Nicolasem Mahutem, nejdelší tenisový zápas v historii. Nyní, o pět let později, se vytáhlý Američan postaral o další zápis.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Servis je velkou zbraní amerického dlouhána Johna Isnera.

Článek

V utkání 2. kola travnatého turnaje v Londýně s Felicianem Lópezem nastřílel 36 es, zatímco Španěl 29. Jejich celková produkce 65 nechytatelných podání je podle serveru tennisworldusa.org novým rekordem v třísetových soubojích na okruzích ATP World Tour od začátku sledování této statistiky ATP v roce 1991. Předchozí maximum 62 es drželi Němec Daniel Brands s Juanem Martínem del Potrem z Argentiny z roku 2012 (30 del Potro a 32 Brands).

Isner, který je se 113 esy ze vzpomínaného duelu s Mahutem rekordmanem i v pětisetových kláních, nakonec Lópeze udolal po 2 hodinách a 22 minutách ve třech tiebreacích 7:6 (7:5), 6:7 (7:9) a 7:6 (7:4).

Nechytatelný servis je rovněž zbraní chorvatského dlouhána Iva Karloviče. Na turnaji na trávě v německém Halle nastřílel rekordních 45 es ve čtvrtfinálovém souboji s Tomášem Berdychem (nasazená česká trojka jich zaznamenala sedm) a po výhře 7:5, 6:7 (8:10) a 6:3 postoupil do semifinále.

Karlovič, jemuž patří v počtu vyprodukovaných es v dlouhodobých statistikách druhá příčka za krajanem Goranem Ivaniševičem, vylepšil o jedno nechytatelné podání dosavadní rekordní zápis v utkání na dva vítězné sety, o který se dělil od loňského roku ze Záhřebu s Markem Philippoussisem (Australan nastřílel 44 es v roce 1995 v Kuala Lumpuru).

Přezdívce „Sabine Bum-Bum" dostála i německá ranařka Sabine Lisická. Při triumfu 6:1, 7:6 nad Švýcarkou Belindou Bencicovou v Birminghamu zasypala soupeřku 27 esy, což je rovněž nový rekord hráčky v utkání dvouhry na turnaji WTA. V prvním setu jich rodačka z Troisdorfu zaznamenala 16, ve druhé sadě 11.

Reklama