Hlavní obsah

Risk, nebo nutnost? Kapitán vsadil na premiérovou kartu. Žádný velký tah, ujišťuje Pála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva debuty v BJK Cupu během jednoho hracího dne přispěly k vítězné radosti v české šatně. Vzhledem k únavě hráček, které do Sevilly přiletěly rovnou z Turnaje mistryň v Cancúnu, vyběhly na španělský kurt ve dvouhrách Linda Nosková a po ní Marie Bouzková. Obě Češky přitom měly v týmové soutěži stejný počet startů - 0.

Foto: Profimedia.cz

Petr Pále na Billie Jean King Cupu v zápase proti Švýcarsku.

Článek

Sevilla (Od našeho zpravodaje) - „Ono to zvenku vypadá jako velký tah, ale když člověk vidí v šatně, jak se holky, které přiletěly z Mexika, cítí, tak to zase tak není. Zkusili jsme vsadit na tuhle kartu,“ osvětloval společnou dohodu o nominaci Pála.

I když česká jednička a světová sedmička Markéta Vondroušová po dvou sevillských trénincích vypadala celkem čile, úleva na ni přece jen dolehla. „Na koho by nedolehla. Člověk přijede první den, trvá, než se rozkouká. Hrají ty, co se cítí nejlíp.“

Naposled ve své funkci poslal Pála dvě debutantky do singlu v jeden den při semifinále v roce 2017, kdy se hrálo s Američankami na Floridě. Siniaková při premiéře přejela Shelby Rogersovou, mladičká Vondroušová tehdy s Coco Vandewegheovou zažila svou dosud jedinou porážku v týmové soutěži ze 13 zápasů.

Nastoupit na kurt pod českou vlajkou, a navíc ve dvouhře, není žádný med. Z letošních účastnic finále BJK Cupu by to mohla potvrdit i Barbora Krejčíková. V singlu už s renomé grandslamové šampionky z Roland Garros 2021 vyhrála až na třetí pokus.

Na hráčky často dolehne tíha odpovědnosti, jsou svázané, ruka najednou neposlouchá jako obvykle. Proto se taky celá česká výprava v Seville snažila v úterý odlehčit atmosféru, aby na debutantky nedolehl přehnaný neklid. „Byla jsem trochu nervózní, to je jasný. Hlavně před zápasem. Ale tým mě vyprovodil na kurt hezkým pokřikem a po pár gamech to ze mě spadlo,“ pousmála se Nosková po vítězném obratu s Céline Naefovou.

A za stavu 1:0 se šlo Bouzkové proti Viktoriji Golubicové na kurt o dost líp. „Atmosféra je hodně příjemná a pohodová, což je pro nás nejdůležitější. V zápase jsem se pak cítila pohodlně,“ pousmála se Bouzková.

Premiéry tak výrazně přispěly k tomu, že český tým má, co chtěl. A v pátek odpoledne si to může na férovku rozdat s Američankami o postup do semifinále.

Reklama

  Auger-Aliassime - Lehečka dnes 20 : 00
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.