Hlavní obsah

Rozjetá Plíšková srovnala účty! Ještě nechci myslet na Wimbledon, říká. Ale už ji čeká bitva s obhájkyní

Eastbourne

Wimbledon je za dveřmi, těsně před jeho startem Karolína Plíšková změří síly s loňskou vítězkou travnatého grandslamu. V boji o celkovou 14. trofej a třetí letošní narazí v sobotu (12:00) v Eastbourne na Němku Angelique Kerberovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tenistka Karolína Plíšková postoupila v Eastbourne do fináleVideo: sntv

 
Článek

„Je to určitě dobrý start, ale ještě nechci myslet na Wimbledon. Teď chci dokončit svoji práci tady,“ řekla Plíšková na webu WTA a dodala: „Všechno je to o sebevědomí, a když se cítím dobře, můžu hrát dobrý tenis i tam (ve Wimbledonu).“

Plíšková před Wimbledonem zatím potvrzuje skvělou formu. I proti Nizozemce Kiki Bertensové zářila. Šampionka z Eastbourne z roku 2017 vyhrála duel světové trojky se čtyřkou hladce 6:1, 6:2.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Karolína Plíšková na turnaji v Eastbourne.

Se soupeřkou rázně srovnala účty, poslední dva zápasy včetně loňského osmifinále ve Wimbledonu totiž vyhrála Nizozemka. „Hrála jsem mnohem lépe než loni, uvolněněji, víc jsem si pro to šla. Byla pod tlakem, já většinou útočila, chodila jsem častěji na síť,“ srovnávala Plíšková. S Bertensovou má vzájemnou bilanci 3:3.

Česká jednička v Eastbourne znovu neztratila ani set a na turnaji má impozantní skóre na gamy 48:14. Na trávě si o titul zahraje popáté v kariéře, dvakrát byla úspěšná. Letos už si odvezla trofeje z Brisbane a z Říma.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tenistka Karolína Plíšková potvrdila před Wimbledonem skvělou formu.

Kerberová bude od příštího týdne obhajovat wimbledonský titul a v semifinále ušetřila síly. Její tuniská soupeřka Ons Džabúrová totiž kvůli poraněnému kotníku k semifinále nenastoupila. Před plánovaným duelem 1. kola na grandslamu s Petrou Kvitovou raději dopřála noze klid.

Plíšková hrála s Kerberovou jedenáctkrát a zvítězila jen ve čtyřech zápasech. Na trávě se střetly jen jednou, v roce 2015 vyhrála ve finále v Birminghamu Němka.

„Je nepříjemná, je to levačka a na trávě se cítí nejlíp,“ uvedla Plíšková, která loni Kerberovou zdolala na antuce ve Fed Cupu. „Možná se na to podívám a vezmu si z toho zápasu pozitivní věci, uvidíme,“ řekla svěřenkyně Conchity Martínezové.

Reklama

Související témata: