Hlavní obsah

Roztřískaná raketa, hádka s rozhodčím a supervizor na scéně. Šílenec Kyrgios znovu řádil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam vkročí noha kontroverzního tenisového bohéma Nicka Kyrgiose, tam není o vyhrocené okamžiky nouze. Přesvědčit se o tom mohli nejnověji také fanoušci turnaje v německém Halle, kde Australan ve středu narazil ve druhém kole na favorizovaného Řeka Stefanose Tsitsipase. Třísetový zápas si nakonec podmanil Kyrgios (5:7, 6:2, 6:4), tradičně se to ale neobešlo bez řady kontroverzních momentů.

Australský tenista Nick Kyrgios řádil na turnaji v HalleVideo: sntv

 
Článek

Sedmadvacetiletý rodák z Canberry nejprve neustál koncovku úvodní sady, ve které světové šestce podlehl 5:7. Výbuch Kyrgiosova vzteku odnesla raketa roztřískaná o lavičku u umpiru. Následovala první debata se sudím.

Druhý horký moment přišel o chvíli později. Za stavu 2:0 ve druhé sadě totiž rozhodčí napomenul Australana kvůli tomu, že příliš otálí s přípravou před servisem Tsitsipase. A v pořadí druhou slovní při musel hasit až přivolaný supervizor turnaje.

"Říkal mi, že hraju moc pomalu. Statisticky jsem jeden z nejrychlejších," zlobil se 65. hráč světa po zápase. "Musel jsem si dojít pro ručník, v tom třicetistupňovém vedru se mi potily ruce. Potřeboval jsem si je utřít a on mi dal varování," stěžoval si muž, který se na okruh vrátil po tradičním pauzírování během antukové části sezony.

Nutno přiznat, že Australan nenabízel divákům jen další z řady svých emotivních výlevů. Diváci v Halle sledovali pěkný tenis plný skvělých momentů.

Sestřih zápasu Tsitsipas - KyrgiosVideo: sntv

Na Tsitsipase si Kyrgios vyšlápl v kariéře už potřetí. Jen jednou ze čtyř vzájemných měření sil šlo vítězství na stranu třiadvacetiletého Řeka.

Kyrgios se v Halle o semifinálovou účast utká se Španělem Pablem Carreňem.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori