Hlavní obsah

Samsonovová - Čeng Čchin-wen 7:5, 7:5Ruská tenistka Samsonovová vyhrála v Tokiu třetí turnaj z posledních čtyř

Ruská tenistka Ljudmila Samsonovová vyhrála i čtvrté finále na okruhu WTA. V Tokiu porazila Číňanku Čeng Čchin-wen 7:5, 7:5 a slaví trofej na třetím z posledních čtyř turnajů. Ze 30. místa ve světovém žebříčku se v pondělí dostane na životní dvaadvacáté.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Ruská tenistka Ljudmila Samsonovová slaví trofej na turnaji v Tokiu.

Článek

Třiadvacetiletá Samsonovová získala dva tituly za sebou ve Washingtonu a v Clevelandu, loni ovládla turnaj v Berlíně, kde začínala v kvalifikaci. Letos od července utrpěla jedinou porážku ve čtvrtém kole US Open od Australanky Ajly Tomljanovicové. Z posledních 19 utkání vyhrála osmnáct.

Paradoxně vytěžila z toho, že ruské hráčky nemohly kvůli invazi na Ukrajinu startovat ve Wimbledonu. "Nejprve jsem byla v šoku, když jsem se o tomhle rozhodnutí dozvěděla. Ale pak jsem si řekla: OK, mám měsíc bez turnajů, tak začnu makat. Měla jsem 32 dnů čistě tréninkových, což je v tomhle období sezony abnormální," vysvětlila Samsonovová.

Devatenáctiletá Čweng Čhin-wen hrála finále poprvé. V pořadí WTA by měla poskočit na 28. příčku těsně za Barboru Krejčíkovou.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 757.900 dolarů)
Dvouhra - finále
Samsonovová (Rus.) - Čeng Čchin-wen (Čína) 7:5, 7:5

Reklama

Související témata: