Hlavní obsah

Ruské tenistky s platnými schengenskými vízy mohou hrát v Ostravě

Tenisového turnaje Agel Open příští týden v Ostravě se mohou účastnit ruské hráčky, které mají platná schengenská víza. ČTK to potvrdili organizátoři turnaje. Mezi přihlášenými jsou jedenáctá hráčka světa Darja Kasatkinová či Jekatěrina Alexandrovová (21.). Účastnit by se mohly také Bělorusky Viktoria Azarenková nebo Aljaksandra Sasnovičová.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Jekatěrina Alexandrovová na archivním snímku.

Článek

"Tenisový turnaj Agel Open 2022 se řídí pravidly WTA a platnou českou legislativou. To znamená, že všechny hráčky s platnými schengenskými vízy mohou do Česka přicestovat a turnaje se zúčastnit," napsali organizátoři ve stanovisku zaslaném ČTK.

Turnaj začne koncem tohoto týdne kvalifikací, od pondělí odstartuje v Ostravar Aréně hlavní soutěž. Hlavní hvězdou bude první hráčka světa a trojnásobná grandslamová šampionka Polka Iga Šwiateková. Přihlášena je také Řekyně Maria Sakkariová, Španělka Paula Badosaová, Britka Emma Raducanuová, Švýcarka Belinda Bencicová nebo obhájkyně loňského triumfu Estonka Anett Kontaveitová.

Nejvýše nasazenými Češkami budou devatenáctá hráčka světa Karolína Plíšková či o osm míst níže postavená Barbora Krejčíková.

Reklama

Související témata: