Hlavní obsah

Šafářová se vrací k tenisu. S americkou kamarádkou vzkřísí Team Bucie a zahrají si v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sedmatřiceti je pořád fit, a tak Lucie Šafářová zkusí po pěti letech znovu oživit svou tenisovou kariéru. Někdejší světová pětka ve dvouhře a jednička v deblu se vrací na okruh WTA! Společně s americkou spoluhráčkou a kamarádkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vzkřísí slavný „Team Bucie“.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová na archivním snímku

Článek

„Chci, abychom si užily nějakou legraci a aby mě mé děti viděly v akci při zápasech,“ řekla Šafářová prostřednictvím CANAL+ Sport. Česko-americký pár vyhrál společně pět grandslamových titulů ve čtyřhře (Australian Open 2015 a 2017, French Open 2015 a 2017, US Open 2016). Na nedávném turnaji v Dubaji se pak rozvířila myšlenka, zda si podobné zážitky ještě nezopakovat.

„Když se sejdeme, vždycky vznikne spousta energie a zábavy. Přináší to světlo do mého života,“ prohlásila Matteková-Sandsová.

Znovu sestavený pár se představí i českým divákům na turnaji Livesport Prague Open, který se uskuteční od 21. do 26. července na kurtech Sparty. „Team Bucie v Praze nikdy nehrál,“ připomněla Šafářová, která se po ukončení kariéry provdala za hokejistu Tomáše Plekance a mají spolu dceru a syna.

Už loni si ale finalistka singlu na Roland Garros 2015 chtěla zahrát turnaj v Remeši po boku své neteře. Jenže po úvodním vítězném singlovém zápase dostala od ITF zprávu, že neprošla návratovou procedurou do profesionálního tenisu. „A že tím pádem musím odstoupit,“ povzdechla si Šafářová, která se nakonec rozhodla přihlásit do antidopingového programu, v němž musí strávit šest měsíců. Lhůta jí končí 6. června.

„Do toho jsme si volaly s Beth. Říkala, že má před sebou poslední sezonu. Že nemá stabilní partnerku, protože jí jedna hráčka dohodu zrušila,“ líčila Šafářová. „Já ale nemám potřebný ranking, takže bychom musely na Wimbledon dostat volnou kartu, což je složité. Uvidíme, jak se to vyvine. V srpnu bychom ale rády zkusily nějakou Ameriku.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lucie Šafářová při loučení s kariérou

Kvůli odměnám a bodům do žebříčku už se ale Šafářová do comebacku nehrne. „S parťačkou, se kterou nás spojují báječné vzpomínky, si nedáváme nějaké mety. Postupně začínám nabírat fyzičku. Ještě mám dost času, nepotřebuju to moc hrotit,“ říká dvojnásobná matka.

„Rodinný život je samozřejmě náročný, ale Tomáš ukončil kariéru, takže má trochu víc času. I když teď ho v nové roli asistenta čeká s reprezentací mistrovství světa. Hlavní je, že mám úžasnou sestru a mamku, které slíbily, že mi s hlídáním pomůžou. Olíkovi teprve budou dva roky, takže z toho všeho ještě nemá rozum, ale láká mě vidina, že mě uvidí hrát Leontýnka. Ve čtyřech už sama trošku pinká. Viděla tátu na ledě, tak by bylo fajn, kdyby viděla taky mámu na kurtu,“ těší se Šafářová.

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  Lehečka - Monteiro dnes 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 17 : 30
20240429T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová