Hlavní obsah

Sbírala míčky Federerovi, teď zvládla premiéru jako jednička. Strašně ráda hraju za svou zem, líčila Bouzková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhra nad Švýcarkami byla v kapse už po dvouhrách. Po Lindě Noskové se o ni zasloužila i další debutantka v českém týmu na finále Billie Jean King Cupu. Marie Bouzková umravnila v duelu jedniček. nebezpečnou Viktoriji Golubicovou dvakrát 6:4 a kapitán Petr Pála může vymýšlet taktiku na páteční duel s USA.

České tenistky začaly finálový turnaj BJK Cupu výhrou nad Švýcarskem.Video: sntv

 
Článek

Lepší premiéru asi nešlo zažít. Výhra, k tomu i potvrzení celkového vítězství.

Je to super pocit takhle získat druhý bod. Chtěla jsem navázat na Lindu a taky to vybojovat. Začala jsem nervózněji, ale vrátila jsem se ke své hře.

Podporovaly jste se s Lindou jako debutantky?

Je to tady hodně týmové. Všichni kolem nás tu atmosféru zlehčují, ale Maky nám řekla nějaké svoje pocity, když hrála poprvé Fed Cup. Hodně jsme si pomohly, já se cítila na kurtu pohodlně.

Byla to pro vás velká změna hrát takhle za Česko?

Já nastupuju strašně ráda za svoji zem. Ze začátku roku jsem ještě hrála v Austrálii United Cup, to bylo taky super. Mám ráda týmovou atmosféru. Za Česko jsem před tím hrála asi ve 12 letech v Prostějově.

Z náhradnice, která je v týmu za Karolínu Muchovou, jste se najednou stala týmovou jedničkou.

Taky jsme si říkaly, že máme dva body, a to ani nehrála Maky jako wimbledonská vítězka, a k tomu naše super deblistky. Tady je to takové otevřené. Můžeme hrát všechny, i když první dvě holky taky můžou hrát všechno a nás vůbec nepotřebují. Jsem jako záloha a jsem ráda, že jsem přispěla.

Týmové soutěže jste ale zažívala ještě jako sběračka míčků. Co si nejvíc vybavíte?

Já jsem sbírala fakt hodně. V Brně, v Ostravě, v Praze, v Davis Cupu Federerovi.

Jaký jste měla program od posledních zápasů v Číně?

Dala jsem si pár dnů volno, pak jsem zase začala s tréninkem a cítila jsem, že jsem si dobře odpočinula a jsem zase natěšená a dobře naladěná na tenhle týden.

Ve finále v Nan-čchangu jste ovšem prohrála z mečbolů s vaší nynější Kateřinou Siniakovou.

Ale ne, to je úplně v pohodě, žádný problém.

Po zápase jste si ale poplakala.

Ale to bylo tak nějak i celkově z dlouhé sezony a ze všeho. Teď jsem za ten zápas v podstatě ráda a jsem pyšná na to, že poslední turnaj byl super.

A první zápas v BJK Cupu taky…

Všichni si ze mě dělali legraci, když Linda hrála dvě a půl hodiny a já jsem známá tím, že mám ráda dlouhé zápasy, takže tam klidně můžu být čtyři hodiny. A pak ale přišla moje poznámka, kdo měl dneska nejkratší zápas?

To vás kapitán určitě pochválil, že?

Myslím, že byl jedině rád, protože už tam seděl pět hodin a chudák pak přiběhnul se sendvičem na zápas. Máme tady ale super tým, všichni se o nás starají. Atmosféra je hodně příjemná a pohodová.

A k tomu si můžete přijít na solidní prémie. Vítězný tým si podělí 2,4 milionu dolarů.

Ani jsem to nevěděla, ale je to další krok k tomu, aby se to s chlapama tak nějak srovnalo. Je to super, samozřejmě je tam teď hodně věcí, které se holkám nelíbí, zároveň jsou prize money krokem dopředu. Ale jsou to odlišné organizace, buďme za to rády.

Takže vás v poslední době taky štvala WTA?

Je to strašně složitý problém. Maky říkala, že mají nějakou skupinku Top 15, co to víc rozebírají. My se k tomu taky můžeme vyjádřit, ale je to na strašně dlouhou dobu. Myslím, že změna se nestane jen tak. Nevím ale, jak bych mohla něco víc ovlivnit, nejsem hráčka top 10.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.