Hlavní obsah

Pála rychle sehnal náhradu za Muchovou. Maruška hned kývla, oddechl si kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odstoupení tenistky Karolíny Muchové z Turnaje mistryň kvůli zraněnému zápěstí si vyžádalo změny nejen v Cancúnu. Konec sezony pro letošní finalistku Roland Garros a semifinalistku US Open donutil k úpravě nominace i kapitána českého týmu pro Billie Jean King Cup Petra Pálu. V Seville se představí Marie Bouzková.

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Marie Bouzková

Článek

„V první řadě mě to hrozně mrzí vůči Káje, která měla fantastickou sezonu a mohla si zahrát poprvé Turnaj mistryň. Kdo se na něj dostane, tak musí hrát výborně. Pro náš tým je to oslabení, ale snad se dá dohromady na další sezonu a bude nám opět dělat radost,“ řekl Pála, který měl od Muchové neradostnou zprávu už v pondělí odpoledne.

„Hned jsem psal Marušce (Bouzkové), se kterou jsem byl předběžně domluvený. Ozvala se mi po přistání v New Yorku, takže přiletí do Sevilly místo Káji. Hned mi na to kývla,“ potěšilo v nouzi kapitána.

34. hráčka světa oplakala nedělní porážku s Kateřinou Siniakovou ve finále turnaje v čínském Nan-čchangu, ale formu má v závěru sezony slušnou. „Dařilo se jí ve dvouhře i v deblu, je rozjetá, což je dobrý signál. Do Sevilly Maruška přicestuje už v pátek, takže budeme mít na místě dvě holky (ještě Lindu Noskovou) a budeme čekat, jak se to vyvine na Turnaji mistryň,“ přemítal Pála. V Mexiku se ve dvouhře má představit wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová a v deblu Siniaková s Barborou Krejčíkovou.

Ještě, že má Pála tak široký výběr hráček. V posledním vydání světového žebříčku je osm Češek v Top 50. „Nad tím se usmívám a zároveň kroutím hlavou. Je to neskutečný, kolik hráček máme tak vysoko, je to radost se na to dívat. Musíme se ale připravit a udělat správná rozhodnutí.“

Finálový turnaj (7.-12. listopadu) odstartuje pro Česko úterním soubojem se Švýcarkami, v pátek se Pálův výběr utká ve druhém utkání skupiny s USA.

Reklama