Hlavní obsah

Shapovalovovi na kurtu ruply nervy. Na fanoušky v Římě sprostě řval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na postup se pořádně nadřel a po cestě za vítězstvím v prvním kole turnaje v Římě mu také dost tekly nervy. Kanadský tenisový vztekloun Denis Shapovalov si při bitvě s domácí nadějí Lorenzem Sonegem (7:6, 3:6, 6:3) neodpustil ani ostrý výpad proti římskému publiku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Shapovalovovi tekly nervy, nakonec ale postoupilVideo: sntv

 
Článek

Shapovalov byl nejprve potrestán ztrátou fiftýnu ve druhé sadě za to, že přelezl síť, aby na druhé straně kurtu ukázal otisk míčku po sporném verdiktu, což pravidla ATP nedovolují.

Když proti rozhodnutí protestoval u supervisora, z hlediště se začal ozývat pískot a bučení. To už na něj bylo moc a směrem k publiku si od plic ulevil. „Držte kur*a huby," zařval.

Šestnáctý hráč světa pak svůj úlet vysvětloval tím, že jeden z diváků ho provokoval.

„Říkal mi, ať vypadnu z kurtu, mával na mě, ať jdu pryč. Snažil se mně dostat pod kůži," rozpovídal se o incidentu na tiskové konferenci.

„Myslím si, že umpirový sudí by měl věnovat pozornost tomu, kdyžho hráč na něco upozorňuje. Důvodem, proč nebyl ten narušitel vyhozen ze stadionu byl, že (rozhodčí) prý neviděl, co se stalo. Pak už se na něj podle mě zaměřil, protože už mě ten fanoušek od té doby nechal být," pokračoval Kanaďan.

Podle něj by se mělo s podobnými narušiteli nakládat nekompromisně. „V NBA je v hledišti spousta křiklounů, ale v nakládání s nimi jsou tam poměrně přísní a fanoušci nepřekračují určitou linii. Pokud ano, vykopnou je ven," srovnával 23letý tenista.

Sám nicméně uznal, že ani jeho reakce nebyla akceptovatelná. „Udělal jsem to v zápalu boje. Musím se zlepšit v sebeovládání. V Římě jsem ale hrál už mockrát. Fanoušci mě tu milují a já miluju je. I po tomto zápase lidé stáli a čekali na fotku se mnou. Cením si přízně, které se mi tu dostává a jsem natěšený na další zápas, který nebude proti Italovi," kvitoval, že se ve druhém kole utká a Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 2 : 0 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 2 : 0 probíhá Živě
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová