Hlavní obsah

Šílené scény! Tenista dostal silné křeče do obou nohou, poté vyhrál zápas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jízdu jako na horské dráze zažil během pár hodin čtyřiadvacetiletý americký tenista Stefan Kozlov. V neděli večer podlehl Němci Oscaru Ottemu v kvalifikaci na turnaj v Acapulcu, poté trénoval s 21násobným grandslamovým šampionem Rafaelem Nadalem, když v tom mu volali, že si hlavní soutěž přeci jen zahraje. O pár hodin později tedy Kozlov stál na kurtu proti Grigoru Dimitrovi, kterého v nejdelším zápase historie turnaje porazil 2:1 na sety, i když se v utkání potýkal s bolestivými křečemi v obou nohách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Stefan Kozlov dostal během zápasu s Dimitrovem silné křeče.Video: sntv

 
Článek

Po odstoupení Maxima Cressyho si mohl Stefan Kozlov zahrát hlavní soutěž na turnaji ATP v Acapulcu. Proti němu se postavil soupeř, který turnaj ovládl v roce 2014 a v roce 2017 dokonce při svém debutu vyhrál Turnaj mistrů, Grigor Dimitrov. I když je Bulhar Dimitrov v žebříčku o 97 míst lépe postavený, zápas to byl hodně vyrovnaný.

První set získal Kozlov v tie breaku poměrem 10:8. Ve druhé sadě vedl 4:3 a měl brejkbol. Krásnou výměnu ukončil Dimitrov ranou do sítě a Kozlov se tak mohl radovat, jenže pak přišel šok. Američan pouze zvládl zatnout pěst a najednou se proměnil v dřevěnou figurku.

Do obou nohou totiž dostal silné křeče, skácel se na kurt a v bolestech si přivolával pomoc. Ve svalech na obou stehnech bylo vidět silné pnutí, které bylo jistě i velmi bolestivé. Dimitrov sportovně přišel k soupeři a snažil se mu pomoct. Kozlov se poté dostal do péče lékařů a zápas byl schopen dohrát.

Druhou sadu tedy nezvládl dopodávat, ale v té třetí dokázal využít jediného brejku a z kurtu odcházel po rekordních třech hodinách a osmnácti minutách jako vítěz. Soupeřem Američana ve druhém kole bude buď Denis Kudla, nebo jeho tréninkový partner Rafael Nadal, kterému napsal po zápase na kameru milý vzkaz.

„Rafo, je mi líto, ale dnešní trénink ruším," napsal a vzkaz doplnil srdíčkem.

Reklama

Související témata: