Hlavní obsah

Simon skončí ve funkci výkonného ředitele WTA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Steve Simon odejde z funkce výkonného ředitele WTA, nadále ale setrvá v čele správní rady. Ženská tenisová asociace o tom dnes informovala na webu.

Foto: Profimedia.cz

Steve Simon nebude pokračovat ve funkci výkonného ředitele WTA.

Článek

Simon držel obě funkce osm let, letos se ale stal terčem ostré kritiky. Nespokojenost tenistek s podmínkami na elitním okruhu vyvrcholila po nevydařeném listopadovém Turnaji mistryň v Cancúnu.

Tenistky včetně světové dvojky Aryny Sabalenkové z Běloruska nebo Markéty Vondroušové upozornily především na špatný povrch kurtu a nepříjemné povětrnostní podmínky. „Vítr byl šílený, kurt byl šílený, jsem ráda, že mě čeká poslední zápas a jedeme pryč,“ vykládala v Mexiku naštvaně žebříčkově nejlepší česká tenistka.

WTA se proto rozhodla pozice oddělit a současně jmenovala Simona do čela nové komerční divize WTA Ventures, která má mimo jiné za cíl zajistit do roku 2033 srovnání finančních odměn na turnajích.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.