Hlavní obsah

Velký úspěch českého tenisu! Krejčíková, Siniaková i Bouzková si zahrají finále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český tenis prožívá další veleúspěšný týden, do finále se na asijských turnajích se probojovaly hned tři české hráčky. Sedmadvacetiletá Siniaková postoupila na turnaji v Hongkongu do finále a zabojuje si o druhý letošní a celkově pátý titul ve dvouhře, v semifinále zdolala šestou nasazenou Italku Martinu Trevisanovou za hodinu a půl 6:4, 6:2. Krejčíková si v Čeng-čou poradila s Ruskou Darijí Kasatkinovou, po vyrovnaném prvním setu, který zvládla 6:3, nadělila soupeřce kanára a ve finále se utká s domácí Čeng Čchin-wen. Marie Bouzková postoupila s Američankou Mattekovou-Sandsovou v Soulu do finále čtyřhry a po boku bývalé světové jedničky bude usilovat o pátý deblový titul v kariéře.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Článek

Siniaková postoupila v Hongkongu podruhé v sezoně do finále

V neděli se Siniaková pokusí navázat na červencový triumf na trávě v Bad Homburgu. Její soupeřkou bude jednadvacetiletá Kanaďanka Leylah Fernandezová. Předloňská finalistka US Open, která ve čtvrtfinále vyřadila Lindu Fruhvirtovou, postoupila do boje o titul poprvé v sezoně po výhře 6:2, 7:5 nad turnajovou pětkou Annou Blinkovovou z Ruska.

Do semifinále s Trevisanovou vstoupila Siniaková úspěšným brejkem, pak ale sama přišla dvakrát o podání a prohrávala 1:3. Ziskem čtyř gamů v řadě skóre znovu otočila a zápas pak už měla pod kontrolou. Ve druhém setu šla do vedení 4:1 a navzdory jednomu zaváhání na servisu duel dotáhla k vítězství. Ve třetím vzájemném utkání porazila o dva roky starší soupeřku podruhé.

S Fernandezovou se rodačka z Hradce Králové utká podruhé. Loňský vzájemný duel na Roland Garros vyhrála ve dvou setech Kanaďanka, která usiluje o třetí titul a první od loňského druhého triumfu v Monterrey.

Sedmá nasazená Krejčíková se utká s turnajovou osmičkou Kasatkinovou počtvrté. V bilanci vzájemných zápasů vede 2:1. Naposledy ji v Dubaji zdolala ve třech setech a na turnaji si pak došla pro druhý letošní titul.

Bouzková je v Soulu po týdnu opět v deblovém finále

Tenistka Marie Bouzková postoupila s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou na turnaji v Soulu do finále čtyřhry. Česká hráčka může navázat na titul z Pekingu, kde před týdnem triumfovala po boku Španělky Sary Sorribesové.

Druhý nasazený česko-americký pár v semifinále v korejské metropoli porazil turnajové trojky Rusku Irinu Chromačevovou a Tchajwanku Wu Fang-hsien hladce 6:3, 6:1. V neděli se Bouzkové s Mattekovou-Sandsovou postaví třicetileté thajské tenistky Luksika Kumkchumová a Peangtarn Plipuečová.

Bouzková po boku bývalé světové jedničky bude usilovat o pátý deblový titul v kariéře a druhý v sezoně. Ve dvouhře vypadla pětadvacetiletá česká tenistka v Soulu ve čtvrtfinále s Číňankou Jüan Jüe, která překvapivě došla až do svého prvního singlového finále. Pětadvacetiletá hráčka, jíž patří ve světovém žebříčku až 128. místo, dnes zdolala v semifinále Američanku Eminu Bektasovou 6:7, 6:4, 6:2.

Poslední soupeřkou Jüan Jüe bude nasazená jednička Američanka Jessica Pegulaová, která zvítězila nad Belgičankou Yaninou Wickmayerovou 6:4, 6:3. Světová čtyřka si zahraje čtvrté finále v sezoně a může získat třetí letošní titul.

„Jsem napůl Korejka a teď už můžu navždy říkat, že jsem tady byla ve finále. Doufám, že vyhraju, ale už nyní je to pro mě čest a mám z toho radost,“ uvedla Pegulaová.

Krejčíková v Čeng-čou porazila Kasatkinovou a zahraje si o osmý titul

Barbora Krejčíková si letos počtvrté zahraje finále na okruhu WTA. Sedmá nasazená česká hráčka porazila v semifinále turnaje v Čeng-čou Rusku Darju Kasatkinovou 6:3, 6:0 a o osmý titul v kariéře se utká s domácí Čeng Čchin-wen. Letos může triumfovat potřetí.

Sedmadvacetiletá Krejčíková porazila Kasatkinovou ve čtvrtém vzájemném utkání potřetí. Navázala na únorový duel v Dubaji, kde Rusku zdolala ve třech setech a na turnaji si pak došla pro titul. Druhou letošní trofej získala v září v San Diegu.

Dnešní duel s turnajovou osmičkou Kasatkinovou byl v úvodu vyrovnaný. Ve druhém gamu se bojovalo o podání ruské tenistky 18 minut a hrálo se dvanáctkrát přes shodu. Ani jeden z šesti brejkbolů ale Krejčíková nevyužila, naopak v další hře přišla o servis. Dokázala ale vzápětí odpovědět a skóre se opět vyrovnalo.

Za stavu 4:3 si Krejčíková vyžádala pauzu na ošetření otlačeného prstu na noze a Kasatkinová zcela vypadla z rytmu. Od té doby neuhrála už ani game a ve druhém setu schytala za 25 minut kanára.

S jednadvacetiletou Čeng Čchi-wen se šampionka Roland Garros z roku 2021 utká poprvé v kariéře. Číňanka v semifinále vyřadila Italku Jasmine Paoliniovou 6:2, 6:3 a zahraje si třetí finále. Na kontě má zatím jediný titul.

Tenisový turnaj žen v Hongkongu (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):
Dvouhra - semifinále
Fernandezová (Kan.) - Blinkovová (5-Rus.) 6:2, 7:5
Trevisanová (6-It.) - SINIAKOVÁ (ČR) 4:6, 2:6
Tenisový turnaj žen v Čeng-čou (tvrdý povrch, dotace 780.637 dolarů):
Dvouhra - semifinále
Čeng Čchin-wen (Čína) - Paoliniová (It.) 6:2, 6:3
KREJČÍKOVÁ (7-ČR) - Kasatkinová (8-Rus.) 6:3, 6:0
Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Pegulaová (1-USA) - Wickmayerová (Belg.) 6:4, 6:3
Jüan Jüe (Čína) - Bektasová (USA) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2
Čtyřhra - semifinále:
BOUZKOVÁ, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) - Chromačevová, Wu Fang-hsien (3-Rus./Tchaj-wan) 6:3, 6:1
Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 10,046.270 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Hurkacz (16-Pol.) - Korda (26-USA) 6:3, 6:4
Rubljov (5-Rus.) - Dimitrov (18-Bulh.) 7:6 (9:7), 6:3
Tenisový turnaj ITF žen v Seville (antuka, dotace 25.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Šalková (ČR) - Boissonová (Fr.) 6:4, 6:3

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  Lehečka - Monteiro dnes 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 17 : 30
20240429T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová