Hlavní obsah

Siniaková si oddechla, že zvládla těžké české derby

Paříž

Zvládnutý nejdelší game kariéry pomohl tenistce Kateřině Siniakové do druhého kola grandslamového Roland Garros. Na pařížské antuce si dnes poradila v českém souboji s Marií Bouzkovou ve třech setech 6:0, 4:6 a 6:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Siniaková - ilustrační foto

Článek

"Bylo to rozhodně těžký a řekla bych nervózní z obou stan. Není nic příjemného se sejít s Češkou hnedka v prvním kole. Jsem moc ráda, jak to dopadlo," řekla Siniaková.

První set Siniaková zvládla bez ztráty gamu a zdálo se, že zápas bude rychlý. Bouzková totiž hrála poprvé po zranění palce z Madridu a s obvázanou rukou. "Vím, že Maruška dlouho nehrála, jak měla smůlu v Madridu, ale bylo to těžké utkání," řekla Siniaková.

Druhý set ale po chybách ztratila. Ve třetím setu šla do vedení 3:1, ale o brejk vzápětí přišla. A pak se hrál více než dvacetiminutový game. "Delší jsem nejspíš nehrála, nedokážu říct," uvedla Siniaková, která v něm proměnila šestý brejkbol. "Bylo to nahoru dolů, zahrály jsme dobře, pak přišly lehké chyby, ale ten game mi pomohl," řekla pětadvacetiletá tenistka.

Siniaková nakonec zápas dotáhla za dvě a půl hodiny do vítězného konce. V Paříži zvládla první kolo počtvrté v řadě, což se jí na žádném jiném grandslamu ve dvouhře nepovedlo. Kouzlo Roland Garros tak v jejím případě dál funguje. "Nejspíš ano," podotkla s úsměvem.

Co stojí za úspěchem na antuce?

Před cestou na French Open Siniaková porazila v Parmě Serenu Williamsovou. Možná k tomu přispívá i pro letošní antukovou sezonu spolupráce s ruskou trenérkou Jevgenijí Manjukovovou, vítězkou smíšené čtyřhry na French Open z roku 1993. "Jsem zvyklá hodně trénovat, takže se mi líbí, že jede stejným stylem. Hodně jsme trénovaly a makaly na kurtu i mimo něj. Dodává mi pozitivní energie a nešetří mě," řekla Siniaková, které dál pomáhá i otec.

Před poslední hrou si vyžádala ošetření. V šatně si nechala preventivě zavázat stehenní sval. "Kurty jsou docela kluzké, párkrát jsem podjela a začal mě bolet přední přitahovač. Cítila jsme to víc a víc. Chtěla jsem mít jistotu, že se to nebude zhoršovat. Snad to není nic vážného, když tak budu zase otejpovaná jako vždycky," uvedla SIniaková.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 3 : 1 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 3 : 1 probíhá Živě
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová