Hlavní obsah

Siniaková si zahraje o titul ve čtyřhře, ve Washingtonu jsou poprvé v historii ve finále dva Kanaďané

Praha
Aktualizováno

Poprvé v historii se do finále turnaje ATP probojovali dva tenisté z Kanady. O titul ve Washingtonu se dnes utkají druhý nasazený Milos Raonic a turnajová třináctka Vasek Pospisil, který ve třetím kole vyřadil Tomáše Berdycha. Osmnáctiletá Kateřina Siniaková si po boku Pauly Kaniaové zahraje finále čtyřhry na turnaji ve Stanfordu. O titul se utkají se Španělkami Garbine Muguruzaovou a Carlou Suárezovou.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Milos Raonic je jedním ze dvou kanadských tenistů, kteří se představí ve finále turnaje v hlavním městě USA.

Článek

Česko-polský pár Siniaková, Kaniaová si v semifinále poradil po velké bitvě s prvním nasazeným domácím párem Kopsová-Jonesová, Spearsová po setech 6:7 (3:7), 6:3, 12:10.

Siniaková je ve čtyřhře juniorskou vítězkou tří grandslamů. Na elitním okruhu WTA bude usilovat o první titul.

O titul v hlavním městě USA budou hrát Kanaďané

Pospisila, jenž musel v sobotu nejprve zvládnout čtvrtfinálovou dohrávku, dělily v semifinále jen dva míče od porážky, nakonec ale porazil Richarda Gasqueta z Francie 6:7, 6:3, 7:5. Raonic si ve dvou setech poradil s domácím Američanem Donaldem Youngem.

Pospisil, čtyřiadvacetiletý hráč s českými kořeny, je na okruhu ATP ve finále poprvé. Sedmý tenista světového žebříčku Raonic, který pochází z Černé Hory, už vyhrál pět turnajů a před měsícem postoupil ve Wimbledonu do semifinále.

O ženský titul se ve Washingtonu utkají Japonka Kurumi Naraová a šestá nasazená Ruska Světlana Kuzněcovová.

Slovák Andrej Martin vyhrál tenisový challenger v Liberci

Čtyřiadvacetiletý slovenský tenista Andrej Martin vyhrál druhý ročník mezinárodního challengeru ATP Svijany Open v Liberci. Nasazený rodák z Bratislavy zdolal ve finále o pět let staršího Argentince Horacia Zeballose, jenž plnil roli turnajové čtyřky, 1:6, 6:1, 6:4 za dvě hodiny a tři minuty.

Martin vyhrál třetí challenger v kariéře a první v sezoně, za vítězství v Liberci získal prémii 5035 eur z celkové dotace 35.000 eur. Do žebříčku ATP, ve kterém mu patří 183. místo, si připíše 80 bodů.

První set jednoznačně ovládl Zeballos, jenž vloni získal ve Viňa del Mar skalp Rafaela Nadala. Martin získal stejně hladce druhou sadu, v rozhodujícím dějství prolomil v deváté hře Argentincův servis a při svém podání proměnil první mečbol.

Martin si po utkání pochvaloval takřka domácí prostředí. "Jsem šťastný, že se mi podařilo po špatném začátku zápas dotáhnout do vítězného konce," řekl spolupracovníkovi ČTK s tím, že nyní se hodlá připravit na kvalifikaci US Open, kde by rád postoupil do hlavní soutěže.

Titul ve čtyřhře získala liberecko-prostějovská dvojice Roman Jebavý, Jaroslav Pospíšil, která v sobotním finále porazila filipínsko-britský pár Ruben Gonzales, Sean Thornley 6:4, 6:3.

Tenisový turnaj žen ve Stanfordu:
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Petkovicová (8-Něm.) 7:5, 6:0
Kerberová (3-Něm.) - Lepchenková (USA) 4:6, 7:6 (7:4), 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Kaniaová, Siniaková (Pol./ČR) - Kopsová-Jonesová, Spearsová (1-USA) 6:7 (3:7), 6:3, 12:10
Tenisový turnaj mužů a žen ve Washingtonu:
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Pospisil (13-Kan.) - Gasquet (6-Fr.) 6:7 (5:7), 6:3, 7:5
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Kuzněcovová (6-Rus.) - Makarovová (2-Rus.) 6:3, 6:2
Čtyřhra - finále:
Aojamaová, Dabrowská (2-Jap./Kan.) - Kuwataová, Naraová (Jap.) 6:1, 6:2
Tenisový challenger Svijany Open 2014 v Liberci (antuka, dotace 35.000 eur):
Dvouhra - finále:
Martin (SR) - Zeballos (4-Arg.) 1:6, 6:1, 6:4.

Reklama