Hlavní obsah

Sinner triumfoval v Rotterdamu a ovládl i druhý turnaj v sezoně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvaadvacetiletý italský tenista Jannik Sinner vyhrál turnaj v Rotterdamu. Vítěz lednového Australian Open v dnešním finále porazil 7:5 a 6:4 Alexe de Minaura z Austrálie.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Ital Jannik Sinner ovládl turnaj v Rotterdamu

Článek

Sinner v nové sezoně ještě nenašel přemožitele a po zisku dvanáctého titulu v kariéře si polepší ve světovém žebříčku. V novém vydání se posune na životní třetí příčku, ze které sesadí svého přemožitele z loňského finále v Rotterdamu Daniila Medveděva z Ruska.

Proti De Minaurovi sice Sinner za stavu 5:4 promarnil čtyři setboly, ale nakonec sadu ovládl. Ve druhém setu získal italský tenista brejk na 4:3 a zápas dovedl k vítězství. Pětadvacetiletého De Minaura porazil i v šestém vzájemném utkání na okruhu ATP.

Nečekaným vítězem turnaje v Buenos Aires se stal domácí tenista Facundo Díaz. Ve finále porazil 6:3 a 6:4 třetího nasazeného hráče Nicoláse Jarryho z Chile a získal první titul v kariéře.

Jarry v semifinále vyřadil bývalou světovou jedničku Španěla Carlose Alcaraze, ale na čtvrtý titul nakonec 21. hráč světového žebříčku nedosáhl. Nad jeho síly byl Díaz, který do vystoupení v Buenos Aires vyhrál na okruhu ATP jen čtyři zápasy.

S Jarrym si ale pětadvacetiletý Argentinec poradil bez větších problémů. V prvním setu se ujal vedení 4:1. Ve druhém sice zahodil pět mečbolů, ale nakonec bez ztráty setu došel v prvním finále k premiérovému titulu.

Díky němu si Díaz, který v Buenos Aires startoval na divokou kartu od pořadatelů, také výrazně polepší v novém vydání světového žebříčku. Z 87. příčky by se měl v pondělí posunout až na 59. místo a zaznamenat nové osobní maximum.

Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 2,290.720 eur):
Dvouhra – finále:
Sinner (1-It.) – De Minaur (5-Austr.) 7:5, 6:4
Tenisový turnaj mužů v Buenos Aires (antuka, dotace 728.185 dolarů):
Dvouhra - finále:
Díaz (Arg.) - Jarry (3-Chile) 6:3, 6:4.
Související témata: