Hlavní obsah

Kalievová - Nosková 1:6, 2:6Skvělá Nosková smetla americkou soupeřku, Martincová zvládla derby, loučení Strýcové se odkládá na zítra

Aktualizováno

Dalšími zápasy prvního kola pokračoval turnaj Livesport Prague Open. Skvělá Linda Nosková vyprovodila debaklem 6:1, 6:2 Američanku Elvinu Kalievovou. Lucie Havlíčková sice zdramatizovala dohrávku proti Francouzce Alizé Cornetové, ale nakonec favoritce podlehla 2:6, 6:4, 2:6. České derby ovládla Tereza Martincová, krajanku Gabrielu Knutsonovou přehrála ve třech setech. Duel Barbory Strýcové s Indkou Ankitou Rainaovou je odložen na zítřek kvůli tmě.

Je to úleva. Tereza Martincová otočila český souboj proti Gabriele Knutsonové a postupujeVideo: Sport.cz

 
Článek

Lucie Havlíčková a Barbora Palicová do 2. kola turnaje v Praze nepostoupily. Osmnáctiletá Havlíčková nedokončila v dohrávce obrat proti Francouzce Alizé Cornetové a nasazené šestce podlehla 2:6, 6:4, 2:6. O rok starší Palicová prohrála s kolumbijskou kvalifikantkou Emilianou Arangovou 3:6, 2:6.

Duel Havlíčkové s Cornetovou přerušila v pondělí za stavu 2:6, 2:4 tma. Češka však zahájila dohrávku výborně a ve druhém setu dnes nedovolila soupeřce ani game. "Šla jsem do toho s tím, že nemám co ztratit. Stav nebyl moc příznivý. Trochu jsme se snažili s trenéry pozměnit taktiku a věřili, že by to mohlo fungovat. Ve druhém setu se osvědčila hodně," řekla novinářům vítězka juniorské dvouhry na loňském Roland Garros.

Ve třetím setu však mladá Češka neudržela ani jeden ze čtyř servisů. Přestože odvrátila čtyři mečboly, duel ztratila. "Bohužel. Přeci jen jak už člověk věděl, že by mohl vyhrát, přišla do toho nervozita a začala jsem víc kazit. Pak už to nebylo podle představ. To, že jsem ale otočila druhý set, bylo víc, než jsem čekala," doplnila Havlíčková.

Palicová dohrála v úvodním kole Livesport Prague Open stejně jako loni. Tehdy nestačila na Havlíčkovou. Držitelka volné karty přišla v duelu se 181. hráčkou světa Arangovou pětkrát o servis, získala jen dva brejky. Utkání prohrála za hodinu a 22 minut.

"Soupeřka hrála dobře. Já jsem byla dost nervózní, takže to z toho pramenilo. Zlomových momentů bylo dnes víc," uvedla Palicová. "Bylo krásné si ale zase zahrát před domácími fanoušky. Hraju tu moc ráda a je to pro mě čest. O to víc bolí, že to dnes nevyšlo," podotkla Palicová.

České derby pro Martincovou

Tereza Martincová srovnala s Gabriele Knutsonovou krok, vyhrála druhý setVideo: SPORT.CZ

Lepší vstup do českého duelu měla šestadvacetiletá Knutsonová, která prošla do hlavní soutěže z kvalifikace. Rodačka z amerického Fair Oaks udržela v prvním setu stoprocentní servis a ujala se díky dvěma brejkům vedení. O dva roky starší Martincová se však ve druhé sadě zlepšila na returnu. Od stavu 3:4 získala zbývající hry a srovnala.

Ještě lépe si předloňská finalistka turnaje Martincová vedla v rozhodující sadě. Dvakrát smazala manko brejku a od stavu 2:4 získala čtyři gamy po sobě. Po dvou a půl hodinách hry využila první mečbol. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Číňankou Jüan Jüe, která vyřadila krajanku a nasazenou trojku Čang Šuaj.

Nosková povolila americké soupeřce pouze 3 hry

Loňská semifinalistka Nosková potvrdila roli nasazené čtyřky a pětkrát vzala 178. hráčce světa Kalievové servis. Zvítězila za 61 minut. "První zápasy nejsou nikdy lehké. Začátek byl kostrbatější a ani jedna jsme do toho nemohly dostat. Poté jsem se ale rozehrála a ani jsem moc nekazila. Stačilo mi párkrát jednoduše to hodit do kurtu a být agresivnější. Myslím, že soupeřka nebyla moc ve své kůži a bylo to vidět," hodnotila Nosková.

Loni si v Praze zahrála semifinále, letos by si to chtěla zopakovat. Linda Nosková se v prvním kole zdržela na kurtu jen hodinuVideo: Sport.cz

Ve druhém kole může narazit na Strýcovou, jejíž duel byl kvůli tmě odložen na zítřek.

LIVESPORT PRAGUE OPEN
Dvouhra - 1. kolo:
Kalievová - NOSKOVÁ 1:6, 2:6
Cornetová (6-Fr.) - HAVLÍČKOVÁ (ČR) 6:2, 4:6, 6:2
MARTINCOVÁ - KNUTSONOVÁ (obě ČR) 2:6, 6:4, 6:4
Wickmayerová (Belg.) - Ču Lin (2-Čína) 1:6, 6:4, 6:2
Jüan Jüe (Čína) - Čang Šuaj (3-Čína) 6:2, 6:2
Niemeierová (Něm.) - Watsonová (Brit.) 6:2, 6:3
Wang Si-jü (9-Čína) - Tausonová (Dán.) 6:3, 6:2
Čtyřhra - 1. kolo:
BARTŮŇKOVÁ, VALENTOVÁ (ČR) - Cristianová, Minnenová (Rum./Belg.) 6:2, 3:6, 13:11
Turnaj mužů v Kitzbühelu (antuka, dotace 630.705 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Djere (5-Srb.) - O'Connell (Austr.) 6:4, 7:6 (7:4)
Altmaier (8-Něm.) - Hüsler (Švýc.) 6:7 (5:7), 6:2, 6:4
Seyboth Wild (Braz.) - Novak (Rak.) 6:3, 6:4
Rinderknech (Fr.) - J. M. Cerúndolo (Arg.) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2
Turnaj mužů ve Washingtonu (tvrdý povrch, dotace 2,013.940 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kokkinakis (Austr.) - Daniel (Jap.) 2:6, 6:4, 6:4
Šimabukuro (Jap.) - Harris (JAR) 6:4, 6:3
2. kolo:
Šang Ťün-čcheng (Čína) - Shelton (14-USA) 6:2, 3:6, 6:3
Turnaj žen ve Washingtonu (tvrdý povrch, dotace 780.637 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Cirsteaová (Rum.) - Martičová (Chorv.) 6:3, 7:6 (15:13)
Stearnsová (USA) - Frechová (Pol.) 6:1, 6:4

Reklama

Související témata:
  Skreč Medveděv - Lehečka Skreč konec
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.