Hlavní obsah

V pondělí tma, v úterý vítr. Dvoudenní zápas Havlíčková zdramatizovala. 'Mega zázrak' ale nenastal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí nechytala Lucie Havlíčková nástupy setů, po šesti gamech druhé sady byl ale zápas s vysoce favorizovanou Francouzkou Alizé Cornetovou přerušen kvůli tmě. Úterní větrnou dohrávku ovšem osmnáctiletá Češka dokázala zdramatizovat. Přesto podlehla 2:6, 6:4, 2:6.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Tenistka Lucie Havlíčková na Francouzku Cornetovou na domácím Livesport Prague Open nestačila.

Článek

„Šero mi tolik nevadilo, ale supervizorka říkala, že bychom uhrály tak ještě maximálně dva gamy. A na vítr jsem v poslední době docela zvyklá," líčila Havlíčková, která za stavu 2:6, 2:4 musela spíš řešit, jak na Cornetovou vyzrát. „Bušila jsem do ní, ale ona to pořád vracela. S koučem (Lukášem Dlouhým) jsme ale vymysleli něco efektivnějšího."

Za podpory publika vyhrála Havlíčková čtyři gamy v řadě a získala druhý set. Po vynikajícím voleji na síti zatleskala české naději i o 15 let starší soupeřka.

„Myslím si, že už jsem neměla co ztratit, jiná taktika se osvědčila. Všichni mi říkali, že ona dokáže sama sebe rozhodit, tak jsem čekala, kdy to přijde a pořád to nepřišlo. I ve druhém setu byla klidná a třetí začala líp. Kdežto u mě nastala nervozita a začala jsem víc kazit," poznamenala Havlíčková.

Loňská vítězka French Open v singlu i v deblu je členkou nové české vlny, nad níž žasnou tenisoví fajnšmekři. V žebříčku hráček do 19 let je Havlíčková jedenáctá, když před ní jsou hned 4 krajanky: 1. Linda Fruhvirtová, 2. Linda Nosková, 4. Brenda Fruhvirtová a 10. Sára Bejlek.

Havlíčková postupně poznává, jak složitý je přechod do dospělé kategorie. Cornetové ale nedala nic zadarmo. Odvrátila i čtyři mečboly.

Už jsem jednou otočila z 1:5 a 15:40 do vítězného konce, ale to bylo v juniorkách. Něco jiného než s hráčkou, která je 65. na světě. Otočit to, by byl asi mega zázrak. Už ten set jsem ani nečekala," usmála se Havlíčková.

Související témata: