Hlavní obsah

Slovenská hvězda pod palbou tvrdé kritiky. Byl to omyl, kaje se Cibulková

Bratislava/Praha

Bývalá slovenská tenisová hvězda Dominika Cibulková čelí drsné kritice. Za všechno může informace Denníku N o tom, že se jednatřicetiletá blondýnka před pár dny přednostně nechala naočkovat vakcínou na koronavirus. Na seznam žadatelů ji měl podle dostupných informací dopsat pracovník vakcinačního centra v Bratislavě. Cibulková vše okomentovala tak, že se stala obětí omylu.

Foto: Sport.cz

Bývalá slovenská tenisová hvězda Dominika Cibulková.

Článek

V první vlně očkování vakcínu měli dostat stejně jako v Česku jen pracovníci ze zdravotnictví a nejvíce ohrožené věkové skupiny. Zaměstnanec nemocnice na Kramároch zařazením Cibulkové na seznam lidí, kteří dostali vakcínu, hrubě chyboval. „Považuji to za osobní selhání toho jednotlivce, které mě osobně velmi mrzí," okomentovala případ pro Denník N ředitelka nemocnice na Kramároch Renáta Vandriaková.

Bývalá tenistka se k případu vyjádřila na sociálních sítích s tím, že ji vzniklá situace velmi mrzí. „Je mi to moc líto, že jsem se nechala zmást. Doprovázela jsem v nemocnici blízkou osobu a jen jsem se informativně zeptala, v jaké době bychom mohli přijít na řadu ohledně očkování. Kdybych tušila, že dělám chybu a že jen nevyplňuji volné místo v pořadníků, nikdy bych možnosti očkování nevyužila. Vzniklá situace mě velmi mrzí, zvláště ve vztahu ke všem lidem, kteří na vakcínu čekají," uvedla Cibulková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dominika Cibulkova (@domicibulkova)

Zároveň se snažila uklidnit veřejnost, aby neměla z vakcíny žádný strach. „Chtěla bych touto cestou vyzvat lidi, aby se očkování nebáli. Budu ráda, pokud tahle nešťastná událost bude mít pozitivní efekt v tom, že přesvědčí co nejvíce lidí o tom, že je třeba se nechat očkovat. Velmi ráda jakýmkoliv způsobem pomůžu v osvětové kampani ohledně podpory vakcinace. Tu považuji za bezpečnou a očkování proti covidu za jediný správný a zodpovědný přístup," dodala Cibulková.

Přednostně očkován byl podle Denníku N i její manžel Michal Navara. To následně potvrdila v prohlášení i sama nemocnice s tím, že i Navara byl očkován přednostně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama