Hlavní obsah

Slušné body i strašné minely. Nejsme horší, rozhodly chyby, litovala Krejčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za stavu 3:6, 2:5 to vypadalo na ručník. Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ale svůj první zápas na Turnaji mistryň v Cancúnu zdramatizovaly a přes dva odvrácené mečboly dotlačily do super tiebreaku. V něm si ale nechaly utéct začátek a německo-ruská dvojice Siegemundová, Zvonarevová si tentokrát koncovku pohlídala - 3:6, 7:6, 5:10.

Foto: Profimedia.cz

České tenistky Barbora Krejčíková (vpravo) a Kateřina Siniaková během svého úvodního duelu na Turnaji mistryň.

Článek

„Bylo to hodně nahoru a dolů, přišlo mi, že nějaké body byly slušné a pak byly strašné minely,“ povzdechla si Krejčíková. „Určitě to není naše nejlepší hra, ale bojovaly jsme, zvykáme si na podmínky. Jsou tam ale chyby, které by tam normálně neměly být,“ přidala se Siniaková.

Nic ještě není ztraceno. Vítězkám z roku 2021 a loňským finalistkám TM by v postupových kalkulacích klidně mohl pomoct i získaný set. Tedy v případě, že v dalších dvou zápasech skupiny zaznamenají lepší výsledek.

„Nad tím ale člověk nepřemýšlí, jde tam a chce vyhrát. Bohužel se to nezadařilo,“ mínila Krejčíková. „Skupina je otevřená, i když se nevydařil první zápas, určitě se nevzdáváme,“ potvrdila její spoluhráčka.

Také český debl si v Cancúnu v ostrém zápase osahal podmínky na centrkurtu, na který se ze strany hráček snáší v Mexiku vlna kritiky. „Když jsme chtěly trénovat na centru, tak nám zrovna pršelo. Podmínky jsou náročné, kurt je křivý, člověk kolikrát nečeká, jak to odskočí, ale snažily jsme se tam nechat, co šlo,“ říkala Siniaková, která se určitě nechtěla vymlouvat. „My jsme ty, co hrají. Mohly bychom říkat, že tu máme krásný centr, ale to my máme předvádět výkon, a když ho nepředvádíme, tak nás hned všichni hezky dodrbou. Proč by se o tom nemluvilo?“ čertila se.

„Bohužel rozhodly naše chyby. Nejsme horší než soupeřky,“ tvrdila Krejčíková, která si myslela, že otočený druhý set dodá českému páru výhodu i víc energie. „Taky jsem si říkala, že bychom mohly mít navrch… Hned jsme ale hrozně prohrávaly 1:6, neuhrály jsme první balony a nechaly jsme si to utéct,“ litovala po utkání.

Víra v obrat už pak neměla oporu ve výkonu na kurtu. „Dokud není konec, může se stát všechno a člověk pořád bojuje. Ale když se necítíte a hledáte se, tak je těžké věřit, že něco uhrajete, když ani nevíte, že zahrajete míček tam, kam chcete,“ mrzelo Siniakovou.

Ve druhém zápase základní skupiny se Češky utkají v noci na čtvrtek s americkou dvojicí Gauffová, Pegulaová.

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Lehečka - Monteiro dnes 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 17 : 30
20240429T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová