Hlavní obsah

Smutný Nadal: Kdyby teď začínalo Roland Garros, nehrál bych

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský tenista Rafael Nadal neví, zda se příští měsíc zúčastní oblíbeného turnaje Roland Garros, který čtrnáctkrát vyhrál. Sedmatřicetiletý držitel 22 grandslamových titulů není po zdravotních potížích stále ideálně připravený. Řekl to novinářům před vstupem do turnaje v Madridu, kde ho ve čtvrtek čeká v 1. kole šestnáctiletý Američan Darwin Blanch.

Foto: Albert Gea, Reuters

Rafael Nadal nemá o účasti na Roland Garros zatím jasno

Článek

„Kdybych byl dnes v Paříži, tak bych nehrál,“ uvedl Nadal. „Nemyslím si, že tu budu schopný hrát na sto procent, ale je pro mě důležité si naposledy v Madridu zahrát. Zažil jsem tu řadu hezkých momentů a znamená to pro mě hodně,“ doplnil.

Nadal už dříve avizoval, že tato sezona bude patrně jeho poslední. Bývalý lídr světového žebříčku až do minulého týdne a turnaje v Barceloně od ledna kvůli zranění nehrál. Ani teď se necítí v ideálním stavu. Druhý grandslamový turnaj sezony Roland Garros začne 26. května.

„Neznamená to, že bych něco v příštích týdnech vzdával. Nechci nikoho mást, ale také nevím, co se v příštích třech týdnech stane,“ řekl Nadal. „Udělám, co je třeba, abychom mohl v Paříži nastoupit. Když to půjde, budu hrát. Když ne, tak ne. Do Paříže pojedu, jen pokud budu cítit, že jsem na tom dobře a že mohu bojovat,“ podotkl dvojnásobný olympijský vítěz.

Před týdnem v Barceloně porazil Nadal v 1. kole Itala Flavia Cobolliho, o den později ale nestačil na Australana Alexe de Minaura. Světové jedenáctce podlehl 5:7, 1:6.

„Jsem soutěživý a je těžké hrát, když se ze sebe nemůžu vydat maximum. Když se mě zeptáte, zda jsem byl v Barceloně spokojený, tak řeknu: Ne, ani trochu,“ uvedl Nadal. „Proto chci jet do Paříže s tím, že jsem schopný bojovat. Udělám pro to vše a pokud to nevyjde, budu alespoň vědět, že jsem to zkusil. Uvidíme, co se stane. I kdybych nemohl na Roland Garros hrát, nebude to konec světa. Mám před sebou i olympijské hry,“ prohlásil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.