Hlavní obsah

Španělky povede v Ostravě Muguruzaová, zraněná Suárezová chybí

Madrid

Španělské tenistky povede ve fedcupovém zápase proti českým obhájkyním trofeje v Ostravě světová sedmička Garbiňe Muguruzaová. Jednička týmu podle očekávání v dnešní nominaci nechybí, naopak Španělky budou postrádat Carlu Suárezovou. Stále laboruje s ramenem a duelu prvního kola se o příštím víkendu nezúčastní.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Garbiňe Muguruzaová

Článek

Spolu s Muguruzaovou jsou v sestavě kapitánky Conchity Martínezové Lara Arruabarrenaová (69. ve dvouhře v žebříčku WTA), Sara Sorribesová (106.) a deblistka María José Martínezová (33. ve čtyřhře).

Český kapitán Petr Pála zveřejnil svou sestavu už 20. ledna v Melbourne během Australian Open. V Ostravar aréně se představí osvědčená dvojice Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, po pauze Lucie Šafářová a premiérově Kateřina Siniaková.

Nad startem Suárezové, světové čtrnáctky, visel otazník už dva týdny, když oznámila, že si kvůli problémům s pravým ramenem dává pauzu. "Trápilo mě už v přípravě na sezonu, odřekla jsem turnaje v Brisbane i v Sydney a během Australian Open se bolest zhoršila. Deset dnů jsme neměla raketu v ruce," napsala v prohlášení Suárezová, jež v Melbourne vypadla ve druhém kole.

České tenistky Fed Cupu v posledních letech vládnou. Loni porazily ve finále Francii, završily tak vítězný hattrick a oslavily pátý triumf za uplynulých šest let. Se Španělkami se utkaly v 1. kole v roce 2014 a v Seville rozhodly o postupu až ve čtyřhře. Doma je zdolaly v roce 2009 v Brně.

Reklama

Související témata: