Hlavní obsah

Sparta staví hvězdný tým, oporou může být i vycházející superstar

Praha

Pro letošek je dobojováno, sezona 2020 za sebou definitivně uzavřela vrata, už nyní se však fanoušci mohou těšit na další parádní podívanou, která začíná již 12. prosince. Tenisová extraliga totiž přinese zápasy, které by Česku mohly závidět všechny velmoci. A hlavní prim by v nich měla hrát pražská Sparta.

Foto: Sport.cz

Sebastian Korda je v nominaci pražské Sparty

Článek

Zatím jsou to jen předběžné nominace, ale pokud se naplní, bude o špičkový tenis postaráno. Radost budou mít především v Říčanech a Prostějově, kde se extraligová klání už tradičně odehrají.

Ve hře bude šest týmů rozdělených do dvou skupin po šesti, kde každý s každým sehraje jeden zápas. Vítězové skupin postoupí do závěrečného finále.

K největším favoritům by měla patřit již zmiňovaná Sparta, která pro letošek do svého kádru nalákala taková esa jako jsou Petra Kvitová, Barbora Strýcová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková či Kristýna Plíšková.

Extraligoví účastníci
Prostějovská skupina:
Prostějov
Přerov
Pardubice
Říčanská skupina:
I.ČLTK Praha
Sparta Praha
Oáza Říčany

Mezi muži by pak pražský tým mohli reprezentovat kometa letošní sezony a česká dvojka Tomáš Macháč, Lukáš Rosol, Michael Vrbenský, a nebo třeba vycházejí světová hvězda Sebastian Korda.

Těžký kalibr tasí tradičně silný Prostějov, který bude spoléhat na nejlepšího českého hráče Jiřího Veselého, jemuž budou krýt záda talentovaní Jiří Lehečka, Vít Kopřiva nebo Dalibor Svrčina. Mezi ženami pak především Barbora Krejčíková či vycházející české hvězdičky sestry Fruhvirtovy.

Foto: Sport.cz

Hotovo! Jonáš Forejtek zpečetil výhru nad Bosnou a Hercegovinou v Davis Cupu.

Velkými kandidáty na celkové prvenství bude i obhájce titulu I.ČLTK, jehož barvy budou hájit mimo jiné Jonáš Forejtek, Jan Šátral, ale především Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Tereza Martincová a Lucie Hradecká.

Na zahraniční opory naopak sázejí domácí Říčany, za které se bude rvát ruská jednička Jekatěrina Alexandrovová či Lotyška Anastasija Sevastovová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články