Hlavní obsah

Špatná zpráva. Muchová nebude hrát na Turnaji mistryň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Muchová nebude hrát kvůli problémům se zraněným zápěstím Turnaj mistryň v mexickém Cancúnu, který začíná 29. října. Jedinou českou zástupkyní tak bude ve dvouhře Markéta Vondroušová.

Foto: Danielle Parhizkaran, Reuters

Karolína Muchová nebude hrát na Turnaji mistryň

Článek

Vzhledem k zranění finalistky letošního French Open je prakticky vyloučená i její účast na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu, který začne 7. listopadu ve španělské Seville. „Až ve čtvrtek jsem ráno jsem dostala od doktora zelenou a budu moci hrát na kurtu s raketou. Příprava není ideální, ale doufám, že tam budu schopna odjet a hrát,“ věřila do poslední chvíle ve svou premiérou účast na Turnaji mistryň Muchová.

Nakonec se však své premiérové účasti na finále sezony musela vzdát.

„Je mi líto, že se nemohu zúčastnit Turnaje mistryň v Cancúnu. Až do poslední chvíle jsme se s lékaři a týmem snažili problém se zápěstím vyřešit. Bohužel rekonvalescence je delší, než bychom si všichni přáli, a proto jsem musela učinit toto nepříjemné rozhodnutí,“ uvedla Muchová, jejímž hlavním cílem je nyní uzdravení a příprava na novou sezonu.

Krejčíková první náhradnicí

Na Turnaji mistryň v Mexiku se tak ve dvouhře představí z původní dvojice českých debutantek jen wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová. Muchovou by měla nahradit devátá hráčka letošního žebříčku Maria Sakkariová z Řecka a na pozici první náhradnice se posunout Barbora Krejčíková, jež bude v Cancúnu startovat ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové.

Dva dny po vyvrcholení Turnaje mistryň začne v Seville 7. listopadu finálový turnaj Billie Jean King Cupu, v němž se český tým utká ve skupině se Švýcarskem a USA. Muchová nechyběla v původní nominaci Petr Pály, jenž do týmu povolal kompletní kvarteto z Cancúnu a osmnáctiletou Lindu Noskovou.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články