Hlavní obsah

Spokojenost? Až ten turnaj vyhraju. Nosková má k tomu v Praze dvě výhry blízko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastickým volejem ukončila Linda Nosková zápas, který netrval ani hodinku. O servis se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou přišla jen jednou. Suverénní představení 6:0, 6:2 posunulo českou tenistku do semifinále Livesport Prague Open.

Skvělé představení! Linda Nosková vyřídila Slovenku Schmiedlovou a v Praze si zahraje semifináleVideo: Sport.cz

 
Článek

Stejně jako loni se osmnáctiletá hráčka probojovala na kurtech Sparty mezi nejlepší čtyřku. Před rokem ji ale do finále nepustila Marie Bouzková, letos by to proti Němce Tamaře Korpatschové mělo být podle Noskové hratelnější.

„Neznám ji, ani jsem s ní netrénovala. Taky mě nesmí ukolébat, že jsem měla lehčí zápas," tvrdila jediná česká semifinalistka v turnaji. „Hlavně ale, ať jsem fyzicky fajn, rameno jsem měla trochu ztuhlé, ani servis mi moc nepomáhal," postěžovala si Nosková, přesto byl výsledek nad slunce jasný.

„Vyhrála jsem, řekněme, jednoduše. Čekala jsem, že ona bude hrát rychleji a větší výměny," přikyvovala Češka, jež rozdala i 27 vítězných úderů. „Měla jsem na ně dost času i prostoru," těšilo Noskovou. „Hlavně jsem si chtěla spravit chuť po tom předchozím utkání (s Indkou Rainaovou)."

Semifinále jí nestačí. Linda Nosková chce turnaj v Praze vyhrát. Mám větší šanci než loni, říkáVideo: Sport.cz

Program ve Stromovce ale může o víkendu ovlivnit počasí. Na sobotu jsou v Praze předpovídány vytrvalé deště, takže pořadatelé ještě v pátek večer zatáhli centrkurt plachtou a budou doufat, že se obě semifinále zvládnou podle programu. V krajním případě by se semifinále i finále hrály v neděli. WTA pro jistotu posvětila i případné prodloužení turnaje až do pondělka.

„Tak v to nedoufám teda. Dva zápasy za den jsem dlouho nehrála," vykulila oči Nosková, kterou v hledišti povzbuzoval její trenérský tandem Tomáš Krupa, David Kotyza.

Už semifinále posunulo Noskovou ve virtuálním světovém žebříčku o 16 míst na 55. pozici. Žádné velké nadšení to ale v české teenagerce nevyvolalo. „Spokojená budu, až ten turnaj vyhraju. Chci ho vyhrát," vyhlásila. Když se jí to podaří, skočila by na 42. místo na světě. Výš zatím nikdy nebyla.

Související témata: