Hlavní obsah

Srbky přejí Kvitové uzdravení. Ale bude to mít s námi těžké, varují Jankovičová s Ivanovičovou

Obě zažily, co se Petře Kvitové ještě nepodařilo. Zatímco nejlepší česká tenistka vystoupala ve světovém žebříčku nejvýše na pozici číslo 2, její srbské sokyně Jelena Jankovičová i Ana Ivanovičová vědí, jaký je to pocit být, alespoň na pár týdnů, v pozici absolutní královny. Sebevědomí před víkendovým finále tak Srbkám v žádném případě nechybí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ana Ivanovičová na tiskové konferenci srbského tenisového týmu před víkendovým finále Fed Cupu s českou republikou.

Článek

Jaké zatím máte z Prahy dojmy?

Jankovičová: V úterý jsem poprvé trénovala a povrch je výborný. Myslím, že nám fakt sedí.Ivanovičová: Kurt je pěkný. A není ani moc rychlý.

Inspiruje vás při fedcupových zápasech i srbský daviscupový tým, který už týmovou soutěž vyhrál v roce 2010?

Ivanovičová: Byla jsem se na kluky tehdy (ve finále s Francií - pozn.) podívat. Ohromné vítězství. Jen je škoda, že nemůžeme také hrát v Bělehradě.Jankovičová: Taky jsem tam tehdy byla... Ano, je to pro nás velká inspirace. Doufáme, že i my získáme titul a uděláme reklamu zase ženskému tenisu v Srbsku.

Jaká je tedy vaše momentální forma?

Jankovičová: Moje sezóna byla fajn, ale mohla být i lepší. Měla jsem tam i horší chvilky. Na žebříčku jsem sice spadla, ale pro mě je teď prioritou hlavně vylepšit hru.Ivanovičová: Jsem moc ráda, že jsem se vyšplhala nejvýš za poslední roky. Je pravda, že sezóna nám dala zabrat. Navíc se hrála olympiáda, Fed Cup. Spousta cestování. Ale minulý týden jsem měla volno, to mi dost pomohlo.

Co by pro vás eventuální zisk Fed Cupu znamenal?

Jankovičová: Něco super výjimečného. Těžko se to dá porovnávat s individuálními tituly. Motivují mě i lidé v Srbsku. Když jsem unavená, ještě v sobě najdu energii.

Vaše šance by se dramaticky zvýšily, kdyby Petru Kvitovou nadále sužovaly příznaky nemoci...

Jankovičová: Tyhle věci nemůžu ovlivnit. Je lepší hrát finále proti soupeři v nejsilnější sestavě. A snad Petra bude moct hrát.Ivanovičová: Dobře víme, že z Turnaje mistryň odletěla předčasně. Znáte ty přechody z horka do zimy. Doufám, že bude v pořádku.

Pro vás by to ale nijak příjemné nebylo. Kvitová ve Fed Cupu desetkrát po sobě vyhrála dvouhru. To je výstraha ne?

Ivanovičová: Je vidět, že si věří...Jankovičová: Jde si pro body, hraje krátké výměny. Ale proti nám to bude mít těžké.

Kdo vyhraje letos tenisový Fed Cup?
Česká republika
77,4 %
Srbsko
22,6 %
Celkem hlasovalo 1533 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.