Hlavní obsah

Štvanice jede. Vondroušová to v New Yorku zvládá jako šampionka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co dva roky Markéta Vondroušová uhrála velký výsledek. V roce 2019 ještě jako teenagerka finále grandslamu v Paříži, před dvěma lety stříbro z olympiády v Tokiu, letos ovládla Wimbledon. Co s tenistkou dělá sebevědomí, ukazuje právě teď v New Yorku.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Česká tenistka Markéta Vondroušová si v New Yorku zahraje 3. kolo US Open.

Článek

V noční seanci na Louis Armstrong Stadium zametla s Jekatěrinou Alexandrovovou 6:2, 6:1. Za tři zápasy ztratila na US Open všehovšudy deset gamů.

„Je mi jasné, že na zádech budu mít terč a všechny holky se na mě budou chtít vytáhnout,“ povzdechla si Vondroušová, hráčka I. ČLTK z pražské Štvanice. Být šampionkou je sice složité, ale zároveň to přináší větší sebevědomí, víru ve vlastní schopnosti. A jimi česká jednička momentálně oplývá.

V modro-bílém kompletu od švédské oděvní firmy J. Lindeberg Vondroušová svou levačkou rychle zahnala ruskou soupeřku pod tlak. Alexandrovová ve snaze ukončovat výměny častěji chybovala. Favoritka si pak vyslechla největší aplaus v pátém gamu první sady, když doběhla kraťas a výměnu zakončila volejem, z něhož se vyklubal taky kraťas.

„Bylo to moje první night session a opravdu jsem si to užila,“ pravila vítězka, která dobu utkání stlačila na 56 minut. „Se svou hrou jsem teď velmi spokojená. A taky jsem opravdu vděčná za to, že v New Yorku můžu hrát zdravá.“

Zatímco v minulých letech se na grandslamech obvykle řešilo, zda v pavouku dvouhry nejdéle vydrží Petra Kvitová, nebo Karolína Plíšková, nyní se poměry překlopily na stranu Vondroušové a Karolíny Muchové, další tenistky z pražské Štvanice.

Sedmadvacetiletá finalistka letošního Roland Garros Muchová bude dnes od 17 hodin SELČ favoritkou proti Číňance Wang Sin-jü v boji o čtvrtfinále. Vondroušovou pak čeká souboj o postup mezi nejlepších osm v pondělí, kdy může počítat s nepřízní fanoušků v duelu s domácí nadějí Peyton Stearnsovou.

Ve virtuálním světovém žebříčku už si každopádně obě tenistky ze Štvanice opět polepšily. Vondroušová je sedmá, Muchová devátá. Obě jsou aktuálně i na pozicích pro Turnaj mistryň - wimbledonská vítězka šestá, finalistka French Open pak osmá, s více než pětisetbodovým náskokem před devátou Kvitovou.

Reklama